Poșta Română a fost obligată, printr-o decizie a Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), să reevalueze oferta depusă de Tiger Protector Company, desemnată câștigătoare în cadrul licitației pentru paza bunurilor companiei, contract estimat la 19,6 milioane de lei, TVA inclusă.
“Admite, în parte, contestația Sicuro Invest, respectiv, capetele de cerere vizând anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii către ofertantul desemnat câștigător și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei declarate câștigătoare de la etapa verificării admisibilității acesteia. Anulează raportul procedurii și adresele de comunicare a rezultatului acesteia, în ceea ce privește oferta declarată câștigătoare. Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reanalizeze oferta depusă de Tiger Protector Company, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în motivare”, se arată într-o decizie a CNSC din 14 decembrie.
În luna august, Poșta Română a primit cinci oferte pentru furnizarea de servicii de pază și protecție a bunurilor, valorilor și imobilelor companiei pentru o perioadă de doi ani.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ofertele au fost depuse de Sicuro Invest, Thug Security, Tiger Protector Company, Scorseze Security International și Securitas Services România.
Potrivit datelor companiei remise la solicitarea Profit.ro, acordul cadru va fi încheiat cu primii trei ofertanți declarați câștigători, iar atribuirea contractelor subsecvente va fi efectuată în cascadă (în ordinea clasamentului în urma evaluării ofertelor), conform datelor din caietul de sarcini.
Contractele subsecvente nu se vor atribui prin reluarea licitației.
Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului este "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic".
Cu aproximativ 25.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități. Compania este deținută de Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) - 75% și Fondul Proprietatea - 25%.
În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei, cifrele încadrându-se în bugetul aprobat prin hotărâre de Guvern.