City Insurance pierde în fața ASF în privința suspendării unei decizii care prevede fonduri suplimentare pentru acoperirea cerințelor de capital și solvabilitate. Asigurătorul trebuie să aducă bani suplimentari

City Insurance pierde în fața ASF în privința suspendării unei decizii care prevede fonduri suplimentare pentru acoperirea cerințelor de capital și solvabilitate. Asigurătorul trebuie să aducă bani suplimentari
scris 25 iun 2021

City Insurance, liderul pieței asigurărilor din România, a pierdut la prima instanță, cu posibilitate de recurs, procesul privind suspendarea unei decizii a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prin care instituția a obligat compania să restabilească nivelul fondurilor proprii care acoperă cerințele minime de capital (MCR) și solvabilitate (SCR) calculate la data de 31.03.2021 sau să modifice profilul de risc. Cu alte cuvinte, asigurătorul, al cărui portofoliu numără 3 milioane de clienți, trebuie să aducă bani suplimentari pentru acoperirea viitoarelor obligații de plată ce decurg din polițele încheiate.

"Admite excepția lipsei dovezii calității de reprezentant a SCA Voicu & Filipescu pentru reclamanta City Insurance SA. Anulează cererea de suspendare în privința reclamantei City Insurance SA, pentru lipsa dovezii calității de reprezentant a SCA Voicu & Filipescu. Respinge excepția lipsei calității procesuale active a reclamantei Vivendi International SRL, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare a judecății, formulată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta Vivendi International SRL în contradictoriu cu pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a se depune, în caz de formulare, la Curtea de Apel București. Pronunțată la 24.06.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței", se arată pe pagina web a instanței.

Urmărește-ne și pe Google News
De ce a fost sancționat City Insurance: asigurătorul ar fi raportat ASF încă din 2017 că are disponibilități bănești la o bancă cu care, în fapt, nu ar fi avut raporturi contractuale, iar existența contului nu ar fi fost confirmată CITEȘTE ȘI De ce a fost sancționat City Insurance: asigurătorul ar fi raportat ASF încă din 2017 că are disponibilități bănești la o bancă cu care, în fapt, nu ar fi avut raporturi contractuale, iar existența contului nu ar fi fost confirmată

City Insurance este controlată de Vivendi International SRL - 85,23%, Nicolae Mușat - 8,9%, Fortuna Coppola - 2,37%, Cristian Pascale - 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice - 1,58%. Acționarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase. În 2019, compania a subscris prime 1,912 miliarde de lei, cu 28,81% mai mult față de anul precedent, rezultat care a plasat-o pe primul loc în ierarhia de profil.

În 2020, City Insurance a consemnat un volum al primelor brute subscrise de 478 milioane euro (echivalentul a 2,308 miliarde lei), un volum al plății despăgubirilor de 290 milioane euro (echivalentul a 1,402 miliarde lei), 182.559 dosare de daună soluționate și 3,2 milioane contracte de asigurare în vigoare la finele anului trecut.

La începutul lunii aprilie a acestui an, compania a anunțat că acționarul majoritar, Vivendi International, și-a vândut acțiunile către I3CP Holdings, cu sediul în Olanda, o companie prezentată ca gestionând active de 15 miliarde de euro. Presa elenă vorbește de o legătură a companiei cu Biserica Grecească, indicând că o persoană din Departamentul de comunicare al Sfintei Arhiepiscopii a Atenei apare ca reprezentant de comunicare al I3CP Holdings .

Tranzacția se estimează că s-ar încheia în trimestrul 3 al acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance
asf
litigiu
decizie