CEO S&T România: Există o fereastră de oportunitate uimitoare pentru compania noastră în următorii 5 ani. Achiziția Enterprise Concept

CEO S&T România: Există o fereastră de oportunitate uimitoare pentru compania noastră în următorii 5 ani. Achiziția Enterprise Concept
scris 10 ian 2022

S&T România, unul dintre cei mai mari integratori IT&C, a reușit să continue și în 2021 trendul ascendent început în urmă cu trei ani, pe fondul creșterii organice a activității și al achizițiilor de companii, a declarat pentru Profit.ro directorul general al societății, Nicoleta Macovei. Datele preliminare ale companiei arată că afacerile au crescut anul trecut cu aproximativ 50% față de 2020, iar avansul profitului net se apropie de 400%.

Potrivit ultimelor date publice disponibile, S&T România a consemnat în 2020 o cifră de afaceri de 217,7 milioane de lei, în urcare cu 2,1% față de 2019, iar profitul net a atins 917.607 lei.

Urmărește-ne și pe Google News

"S&T România a continuat în 2021 trendul ascendent început în urmă cu trei ani, atât printr-o creștere organică cât și prin achizițiile finalizate, fiind unul dintre cei mai mari integratori IT din România. Aș putea spune ca începem să ne atingem adevăratul potențial al firmei. Cifra de afaceri a firmei a crescut în ultimii trei ani mai mult decât piața de IT din România, care, conform unor date recente, a înregistrat un avans de 1,3% anual. Profitul net a urcat cu peste 100% în prima parte a anului și anticipez că avansul acestui indicator se va apropia de 400% pentru întreg anul 2021. Compania a încheiat anul precedent cu un profit care depășeste obiectivele și cu o cifră de afaceri cu aproximativ 50% mai mare decât cea din 2020", a afirmat Macovei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Principalele linii de business ale S&T România sunt infrastructura și soluțiile de business, cu o pondere de 60%, respectiv 40%.

"Partea de infrastructură include servicii oferite de consultanți cu experiență de peste 10 ani în securitate cibernetică și infrastructuri critice, aceștia fiind specializați în analiza organizației și a vulnerabilităților, proiectare, implementare, administrare, suport, întreținere și servicii de outsourcing, disponibili 24x7. În plus, prin parteneriatele strategice pe care le avem cu furnizori de top de soluții de securitate cibernetică, S&T furnizează, construiește și implementează arhitecturi de securitate end-to-end bazate pe niveluri de tehnologie", a detaliat reprezentantul companiei.

Cea de-a doua componentă importantă a activității S&T România o reprezintă soluțiile de business, a cărei pondere a sporit consecvent, în fiecare an, din 2018 și până în prezent.

"Majoritatea instituțiilor și companiilor din România caută soluții ca să-și adapteze procesele interne pentru a permite o mai bună colaborare între departamente. Prin această linie de business, S&T oferă o multitudine de soluții care să ajute la transformarea digitală, cu tehnologii de dezvoltare software bazate pe diferite platforme. În plus, beneficiile implementării unor soluții de automatizare sunt multiple, ca de exemplu reducerea costurilor, creșterea productivități, eliminarea erorii umane, gestionarea proceselor ad-hoc, gestionarea fluxurilor de lucru umane și determinarea indicatorilor cheie de performanță, acestea fiind principalele beneficii pe care le oferim clienților noștri", a afirmat Macovei.

Undă verde: Visual Fan, care deține brandul Allview, preia 51% din Intervision Trading, distribuitorul AKAI în regiune CITEȘTE ȘI Undă verde: Visual Fan, care deține brandul Allview, preia 51% din Intervision Trading, distribuitorul AKAI în regiune

Anul trecut, ponderea contractelor cu statul a fost de 60%, diferența revenind sectorului privat. Compania a câștigat contracte importante cu Ministerul Educației (EduLib), Serviciul Român de Informații (SRI), Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și Imprimeria Națională.

Macovei spune că în 2019 ponderea statului era mai mare și că activitatea desfășurată cu domeniul privat a înregistrat o creștere anuală susținută în ultimii doi ani.

"Faptul că am achiziționat Enterprise Concept, o companie care ne aduce clienți de retail de top, se înscrie în obiectivul nostru de a cultiva o relație cât mai strânsă cu sectorul privat. Ne propunem să continuăm pe această linie și în 2022, când avem în vedere un raport 50%/50% public-privat", a estimat șeful companiei.

Înainte de tranzacție, Enterprise Concept era controlată integral de Hexit SRL, acționarii acesteia fiind Manuela Carolina Popescu - 49,5%, Radu Cristian Voicu - 30%, Sofia Eftene - 16,5% și Bogdan Constantin Frățilă - 4%, potrivit termene.ro. Tranzacția a fost aprobată de acționari în data de 1 noiembrie 2020.

Director Datanet Systems: Criza semiconductoarelor va afecta termenele de livrare a contractelor. Sperăm ca business-ul să crească și în acest an CITEȘTE ȘI Director Datanet Systems: Criza semiconductoarelor va afecta termenele de livrare a contractelor. Sperăm ca business-ul să crească și în acest an

Macovei spune că preluarea Enterprise Concept a fost extrem de importantă pentru evoluția S&T România, iar rezultatele achiziției se vor vedea în anii următori. "Deocamdată, nu am stabilit alte achiziții, dar analizăm piața și suntem pregătiți să acționăm în acest sens dacă vom găsi ceva care să ne completeze oferta către clienți", a mai spus directorul general al integratorului.

În ultimii patru ani, S&T România a mai cumpărat Cronus eBusiness (februarie 2020), companie cu activități de consultanță în tehnologia informației, și Fair Value (iulie 2018), furnizor de soluții software de business dezvoltate de grupul german SAP.

De asemenea, compania a fuzionat cu Kapsch CarrierCom România, divizia din România a grupului austriac Kapsch, furnizor de echipamente și soluții pentru operatorii telecom și soluții de comunicații pentru căile ferate, operațiunea efectul unei tranzacții la nivel european, grupul S&T preluând integral acțiunile Kapsch CarrierCom AG, inclusiv zona de afaceri operativă Kapsch Public TransportCom.

La finele anului trecut, S&T România avea 250 de angajați, de la 181 în 2019.

"Dat fiind că suntem unul dintre cei mai mari integratori IT de pe piața românească , avem un nucleu de specialiști cu experiență vastă pe fiecare arie de activitate. Odată cu dezvoltarea business-ului a crescut și va continua să crească și numărul de angajați. Astfel, în 2019 am avut 181 de angajați, iar în 2021 am ajuns la 250. În același timp, ne bazăm și pe partenerii noștri de proiecte pentru a subcontracta oameni", a afirmat Macovei.

Tranzacție surpriză - Gigantul francez Publicis cumpără compania românească Tremend, unul dintre cei mai importanți jucători independenți din domeniul ingineriei software din regiune CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Gigantul francez Publicis cumpără compania românească Tremend, unul dintre cei mai importanți jucători independenți din domeniul ingineriei software din regiune

Șeful companiei susține că "există o fereastră de oportunitate uimitoare pentru S&T România în următorii 5 ani", pentru 2022 fiind preconizat un avans al business-ului de 10% față de anul precedent.

"Ne așteptăm la continuarea trendului ascendent. Există o fereastră de oportunitate uimitoare pentru S&T în următorii 5 ani și ne bazăm în principal pe livrarea cu succes a proiectelor existente, creșterea proiectelor din mediul privat, unde noua provocare constă în alinierea la noile cerințe de business post pandemie, precum și a proiectelor aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și pe fonduri europene de digitalizare. Aceste rezultate deja obținute nu sunt o întâmplare, am demonstrat în trecut că acțiunile pe care le-am întreprins ne-au creat un context favorabil, iar ce s-a întâmplat in 2021 ne-a confirmat că suntem pe drumul cel bun", a mai spus directorul general al integratorului.

S&T România face parte din grupul internațional S&T AG (Austria), un furnizor de soluții IT cu peste 5.000 de angajați, care operează în 32 de țări din întreaga lume.

Majoritatea acțiunilor S&T AG sunt deținute în regim de freefloat (68%), o parte sunt detinute de fonduri de investitii precum Allianz Global Investors GmbH si BNP Paribas Asset Management iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn – în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din intreaga lume.

Printre clientii Foxconn se numara companii precum Apple, Hewlett Packard și Dell.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&t
afaceri