Grupul german Bosch, cu activitate în industria auto, tehnologia industrială și bunuri de larg consum, a anunțat că, pe piața din România, vânzările consolidate au ajuns la 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro), cu 22% mai mult față de cifra raportată în anul 2015.
În schimb, vânzările totale nete (care includ, printre altele, și livrările interne și cele către companiile afiliate) au crescut cu aproape 58%, la 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro).
“2016 a fost un an cu o creștere dinamică pentru Bosch în România, care continuă să fie o piață importantă pentru grup”, a spus Mihai Boldijar, reprezentantul grupului german în România, la conferința anuală de presă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
El a afirmat că se așteaptă ca vânzările să continue să crească și în acest an, deoarece grupul caută în permanență noi domenii de expansiune în toate sectoarele de activitate.
“În primul trimestru din 2017, compania noastră a atins din nou o creștere semnificativă, cu două cifre, a vânzărilor,” a adăugat Boldijar.
Bosch numără în prezent aproximativ 4.800 de angajați în România, cu 50% mai mult față de anul trecut, pe fondul avansului afacerilor pe piața locală. Numărul angajaților va continua să crească și în acest an, mai ales pentru locațiile din Blaj, Cluj și Timișoara.
Anul trecut, Bosch a investit aproximativ 282 milioane de lei (63 milioane de euro) pe piața din România, în special pentru continuarea dezvoltării locațiilor de producție pentru soluții de mobilitate și a activităților de cercetare și dezvoltare.
La fabrica de componente auto electronice din Jucu (județul Cluj), Bosch produce, printre altele, unități electronice de control pentru asistență la condus și unități electronice pentru siguranță, care oferă siguranță în trafic și crește confortul condusului.
Pentru a răspunde cererii tot mai mari de dezvoltare profesională a angajaților, Bosch construiește la fabrica din Jucu un centru multifuncțional.
CITEȘTE ȘI Grindeanu: A venit timpul ca, pe lângă biserici, primării și școli, să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comunăAcesta va fi dedicat în special formării elevilor în cadrul sistemului de învățământ dual, dar și dezvoltării continue a angajaților din România ai grupului german.
În plus, unitatea de producție din Blaj și-a mărit capacitatea de producție în 2016 în sectorul soluții de mobilitate pentru senzori și componentele electronice pentru grupul motopropulsor.
Fabrica din Blaj, care produce și pentru sectorul tehnologie industrială, va continua să își consolideze poziția în viitor, extinzându-și capacitatea de producție.
În plus, Bosch planifică să investească în Blaj în următorii doi ani în construirea unui depozit nou și a unei clădiri suplimentare de birouri.
O altă investiție importantă a fost noul laborator de la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, dotat cu tehnologie avansată pentru operațiuni hardware și mecanice, precum testarea și verificarea calității produselor.
Centrul este deservit de peste 170 de ingineri, care lucrează la aplicații precum asistența la condus și conducerea automatizată, soluții pentru internetul lucrurilor (IoT – Internet of Things) și dispozitive conectate.
Centrul de Inginerie din Cluj intenționează să își extindă operațiunile în România în următorii doi ani.
Potrivit datelor Bosch, toate sectoarele de activitate ale grupului au contribuit la dezvoltarea pozitivă în 2016 în România.
CITEȘTE ȘI Ministerul Justiției a publicat lista celor care au intrat în arhiva SIPASpre exemplu, afacerea cu aparate electrocasnice a înregistrat din nou o creștere cu două cifre în 2016, depășind avansul pieței locale. În cei 17 ani pe piața locală, BSH Electrocasnice a livrat 3,7 milioane de electrocasnice.
Bosch Service Solutions din Timișoara a înregistrat, de asemenea, un avans cu două cifre în 2016, fiind principala locație din Europa ce oferă servicii externalizate pentru grupul Bosch.
Diversitatea lingvistică reprezintă unul din atuurile importante ale locației, care oferă servicii în 20 de limbi de circulație internațională.
Grupul Bosch este prezent pe piața din România de peste 20 de ani și numără peste 4.800 de angajați în patru entități.
Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj și unitățile sale de producție pentru soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara.
În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor soluții de mobilitate, bunuri de larg consum și tehnologie pentru construcții și energie.
În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.
Grupul Bosch are aproximativ 390.000 de angajați în întreaga lume și, conform cifrelor preliminare, compania a înregistrat vânzări de peste 73,1 miliarde de euro în 2016.
Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate, și anume soluții de mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de larg consum și tehnologie pentru construcții și energie.
Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproape 450 de filiale și companii regionale din aproximativ 60 de țări.
Bosch are aproape 59.000 de angajați în cercetare și dezvoltare în cele aproximativ 120 locații din lume.