Asesoft Technologies, controlată indirect de Sebastian Ghiță și aflată în faliment din luna mai a acestui an, începe să își vândă activele, pornind cu terenuri, clădiri de birouri și mașini. Compania are datorii de peste 87 milioane de lei.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Compania încearcă acum să vândă 3 terenuri în suprafață cumulată de circa 1.890 metri pătrați, două clădiri în suprafață construită totală de peste 1.050 metri pătrați și 15 mașini Fiat, Ford, Citroen, Audi. Terenurile și clădirile sunt în Ploiești.
La acestea se adaugă un întreg bloc cu 23 de apartamente, tot în Ploiești, evaluat la peste 10,6 milioane de lei și un spațiu comercial de 103 metri pătrați în Târgu Jiu.
Asesoft Technologies a intrat în insolvență în iunie anul trecut, la propria cerere, pentru imposibilitatea achitării la termenele scadente a obligațiilor față de creditori, în sumă de 31,25 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: FUCHS, cel mai mare producător independent de lubrifianți, a cumpărat afacerea distribuitorului din RomâniaConform tabelului preliminar al creanțelor, datoriile Asesoft Technologies însumau 97,9 milioane de lei.
După aproape un an, la finele lunii mai a acestui an, judecătorii au hotârât intrarea în faliment a companiei, la cererea administratorului judiciar, Via Insolv.
Potrivit listei finale a creanțelor societății, cel mai mare creditor este Banca Comercială Română (BCR), cu 30,77 milioane de lei.
Al doilea creditor este Sunsmart Integrare IT Ploiești, care are de recuperat 26,94 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI Primele cifre ale insolvenței operatorului 2K Telecom al fratelui lui Sebastian Ghiță: datorii de peste 60 milioane euro către aproape 150 de creditori2K Telecom, firmă deținută integral de fratele omului de afaceri Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, și intrată la rându-i, la începutul acestui an, în insolvență, ocupă poziția a treia ca pondere în tabelul creanțelor, cu 5,42 milioane de lei, fiind urmată de ANAF Ploiești – 3,53 milioane de lei și Ministerul Dezvoltării Regionale – 3,48 milioane de lei.
Sume semnificative au de recuperat și Network One Distribution (NOD) – 3,3 milioane de lei, Avitech Co – 2,1 milioane de lei, Cronus eBusiness – 1,8 milioane de lei, Asesoft International – 1,6 milioane de lei, MB Distribution – 1,4 milioane de lei și Federal Media Partner – 1,14 milioane de lei.
Deși Sebastian Ghiță susține că nu mai controlează firmele din grupul Asesoft sau Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Asesoft Technologies, suspectate că ar fi controlate de acesta indirect.
CITEȘTE ȘI Telekom obține executarea silită a Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, pentru suma de 2,8 milioane de leiÎnființată în 2012, Asesoft International avea ca obiect de activitate prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe.
Conform datelor companiei, Asesoft Technologies a încheiat anul trecut cu pierdere de 29,2 milioane de lei, dublu față de anul precedent, la o cifră de afaceri de 5,57 milioane de lei, de la 83,02 milioane de lei în 2015.
La finele anului trecut, datoriile totale ale companiei au atins 52,6 milioane de lei, în timp ce creanțele însumau 14,2 milioane de lei.