Asesoft International, companie deținută de Sebastian Ghiță, a intrat în insolvență

Asesoft International, companie deținută de Sebastian Ghiță, a intrat în insolvență
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 3 nov 2015

Producătorul de aplicații software Asesoft International, deținut indirect de deputatul Sebastian Ghiță potrivit DNA, a intrat astăzi în insolvență după ce Tribunalul Prahova a admis cererea companiei suedeze Transas Marine International. Valoarea creanței deținută de compania suedeză este de 800.000 de euro, arată sursele Profit.ro.

Transas Marine International produce aplicații software și echipamente pentru aviație și transporturi maritime.

Urmărește-ne și pe Google News

Acționarii Asesoft International sunt Minasee Holdings LTD - 99.43% și Cristian Năstăsoiu - 0,57%, conform datelor de la Registrul Comerțului.

Minasee Holdings LTD este deținută de Sebatian Ghiță, potrivit datelor din rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) prin care primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, și Sebastian Ghiță au fost trimiși în judecată, în luna iulie, într-un dosar pentru dare de mită, spălare de bani și instigare la abuz în serviciu.

"Conform informării transmise de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, firmele din grupul Asesoft au fost înființate de Ghiță Sebastian Aurelian și s-au remarcat prin capacitatea de a obține contracte bănoase cu statul, în domeniul IT. (…) Până la data de 14 februarie 2011, Asesoft International SA l-a avut ca acționar majoritar pe Ghiță Sebastian Aurelian, pentru ca, după această dată, să-și cesioneze părțile sociale către Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore deținută 100% de Ghiță Sebastian Aurelian", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Pe de altă parte, Ghiță declara, în august 2012, că a vândut acțiunile pe care le deținea la Asesoft Distribution, Dante International (eMag.ro), Flanco și alte firme din domeniul IT&C. Administratorul judiciar provizoriu al Asesoft International va fi casa de insolvență Ionescu și Sava IPURL.

“Respinge contestația debitoarei. Admite cererea creditoarei Transas Marine International. (…) Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarea Asesoft International. Desemnează administrator judiciar provizoriu pe Ionescu și Sava IPURL, care va îndeplini atribuțiile (…) cu o remunerație provizorie de 2.000 lei. Dispune administratorului judiciar să efectueze notificarea deschiderii procedurii tuturor creditorilor, debitorului și Oficiului Registrului Comerțului pentru efectuarea mențiunii și prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvență și într-un ziar de largă circulație (…)”, se arată pe pagina web a instanței.

Administratorul judiciar va depune, până la 23 noiembrie, un raport prin care va propune fie intrarea în insolvență în procedura simplificată, fie continuarea perioadei de observație din procedura generală.

De asemenea, administratorul va întocmi un raport cu privire la cauzele și împrejurările apariției insolvenței Asesoft International, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă această situație.

“În temeiul dispozițiilor articolului 100 din Legea 85/2014, fixează următoarele termene: termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor asupra averii debitorului, la 17.12.2015; termenul de verificare a creanțelor, de întocmire și publicare în BPI a tabelului preliminar de creanțe, la 05.01.2016; termenul de definitivare a tabelului creanțelor, la 29.01.2016; 11.01.2016 data primei ședințe a adunării creditorilor, ora și locul urmând a fi stabilită de administratorul judiciar desemnat”, se mai arată pe pagina web a instanței.

Transas Marine Internationala fost reprezentată în dosar de casa de avocatură Mușat&Asociații.

Înființată în anul 2001, Asesoft International este un producător de aplicații software la comandă și a consemnat afaceri în 2014 afaceri de 113,7 milioane de lei, în scădere cu 28,5% față de anul precedent, și pierderi de 2,1 milioane de lei, de la un profit net de 160.258 lei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
asesoft
insolventa
sebastian ghita