Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” și Frontierele Imperiului Roman-Dacia, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” și Frontierele Imperiului Roman-Dacia, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2024

Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman - Dacia au primit acceptul pentru a fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

”Această recunoaștere internațională reprezintă atât un tribut artistic profund pentru valoarea operelor marelui Constantin Brâncuși, cât și o oportunitate pentru Târgu Jiu și regiunea Olteniei de a atrage vizitatori din întreaga lume”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Viktor Orban spune, la Băile Tușnad, că Rusia \ CITEȘTE ȘI Viktor Orban spune, la Băile Tușnad, că Rusia "hiper-rațională" va avea de câștigat pe măsură ce Occidentul "irațional" își pierde puterea. Asia va fi centrul dominant al lumii. Ucraina nu va deveni membră UE și NATO, "nu avem bani" pentru asta
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ansamblul sculptural de la Târgu Jiu, cuprinzând patru lucrări - ”Masa Tăcerii“, ”Aleea Scaunelor“, ”Poarta Sărutului“ și ”Coloana fără Sfârșit“ - a fost conceput și construit de către Constantin Brâncuși în perioada 1937-1938, scrie News.ro.

Dosarul de nominalizare a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“ a fost depus din nou de către România în 2018, după ce o propunere inițială, depusă în 2013, a fost retrasă doi ani mai târziu. 

Noile înscrieri completează prezența românească pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, deschisă pentru România cu înscrierea Deltei Dunării (1991) și continuată cu: Sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993), Biserici din Moldova (1993, 2010), Mânăstirea Hurezi (1993), Cetățile dacice din Munții Orăștiei (1999), Centrul Istoric Sighișoara (1999), Biserici de lemn din Maramureș (1999), Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei (2017) și Peisajul cultural minier Roșia Montană (2021).

viewscnt
Afla mai multe despre
calea eroilor
targu jiu
unesco