Asocierea Backstage Production Group International și 360 Revolution a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru achiziționarea de servicii de organizare a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, eveniment care va avea loc la București în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022.
Contractul a fost estimat la 22,941 milioane de lei, fără TVA. și a fost semnat pentru 22,73 milioane de lei, fără TVA.
Subcontractanții asocierii sunt Event Stuff Central Europe, Escape Group, Paflora Impex și Conference Systems, potrivit datelor remise de ANCOM pentru Profit.ro.
CITEȘTE ȘI Telekom pierde procesul amenzii ANCOM, aplicată pentru că nu ar fi respectat gradul de acoperire cu semnal de voce mobilă pe teritoriul României
Guvernul a aprobat, la 21 aprilie, prin ordonanță de urgență, la inițiativa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, alocarea sumei de 88 milioane de lei pentru a asigura finanțarea cheltuielilor aferente pregătirii, organizării și desfășurării Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor care va avea loc la București în perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022.
Această sumă este pusă la dispoziție de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și reprezintă excedent din anii anteriori. Acordul dintre Guvernul României și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) privind găzduirea, organizarea și finanțarea acestui eveniment a fost semnat la Geneva la 30 iunie 2021 și ratificat prin OUG nr. 88/2021, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Uniunea Internaționala a Telecomunicațiilor (UIT) este agenția specializată a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru comunicații și tehnologia informației, înființata în anul 1865, fiind astfel și cea mai veche dintre agențiile specializate ONU. În prezent, UIT numara 193 de state membre și peste 700 de reprezentanți ai sectorului privat și ai mediului academic, România fiind membru al acestei organizații înca din anul 1866.
Backstage Production Group International a fost înființată în anul 2003, desfășoară activități suport pentru interpretare artistică (spectacole) și a raportat în 2021 un business de 8,65 milioane de lei (de la 9,31 milioane de lei în 2020) și un profit net de 230.357 lei (comparativ cu 1,66 milioane de lei în 2020).
Compania este controlată integral de Andrei Marian Popea, conform termene.ro.
CITEȘTE ȘI Prețurile pentru închirierea unei mașini în principalele destinații turistice ale Europei aproape s-au triplatÎnființată în anul 2007, 360 Revolution este autorizată să desfățoare activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor. Afacerile firmei au crescut cu peste 60% în 2021, la 10,7 milioane de lei, și au generat un profit net de 276.745 lei, comparativ cu o pierdere de 1,23 milioane de lei în 2020.
Asociații companiei sunt Daniel Iulian Buduluș - 88%, Ioan Silviu Gheorghiu - 8% și Ioan Adrian Pochiscan - 4%, conform termene.ro.
La procedură s-au înscris Carpatia Dacia Nemuritoare, Vehicle Management Systems, Carpatia Tour 50 și AXIS Classic Auto.
ANCOM este o autoritate publică autonomă cu personalitate juridică, sub control parlamentar, care are ca rol punerea în aplicare a politicii naționale în domeniul comunicațiilor electronice, comunicațiilor audiovizuale și al serviciilor poștale, inclusiv prin reglementarea pieței și reglementarea tehnică în aceste domenii.