Acțiunile PAID ale Carpatica Asig, în faliment din 2017, greu de vândut

Acțiunile PAID ale Carpatica Asig, în faliment din 2017, greu de vândut
scris 17 aug 2022

Vânzarea pachetului de acțiuni reprezentând 5,5% din capitalul social al Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastralor Naturale (PAID), compania care vinde polițe obligatorii pentru locuințe, aparținând Carpatica Asig, asigurător în faliment din martie 2017, nu a stârnit vreun interes nici la a treia licitație. Titlurile au fost scoase la vânzare pentru suma de 7,12 milioane de lei, în scădere față de prețul inițial, când același pachet de acțiuni a fost evaluat la 10,178 milioane de lei.

"În licitația din 9 august 2022 nu au fost depuse oferte pentru cumpărarea acțiunilor PAID deținute de Carpatica Asig. Conform strategiei de valorificare aprobată de creditori, vom continua licitațiile la prețul actual, de 7.124.588 lei. Următoarele licitații, la același preț, vor avea loc începând cu luna septembrie (...). Modificările de preț pot surveni doar în cazul în care creditorii decid să schimbe strategia de valorificare și aprobă una nouă. Menționăm că în ultimii 4 ani (2018 - 2021) rezultatul reportat al companiei s-a concretizat în profit de peste 100 milioane de lei anual. De asemenea, tot în această perioadă acțiunile PAID au oferit investitorilor săi un randament de 188,48%", a transmis pentru Profit.ro lichidatorul companiei,

Urmărește-ne și pe Google News

Statutul PAID indică faptul că un acționar al companiei nu poate deține mai mult de 15% din acțiuni, în conformitate cu prevederile Legii 260/2008.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

PAID a fost înființată în septembrie 2009. Cei mai mari acționari ai asigurătorului sunt Astra (în faliment), Groupama și Gothaer România (preluată de Allianz-Țiriac România), fiecare cu o cotă de 15% în capitalul social.

Generali România are o participație de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig (în faliment), Certasig (în faliment), City Insurance (în faliment), ERGO Asigurări (fosta Credit Europe Asigurări), Euroins, Grawe România și UNIQA România dețin câte 5,5% din acțiunile companiei.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor) în limita sumei asigurate de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.

În funcție de suma asigurată, valoarea primei este de 10 euro, respectiv 20 euro, echivalentul în lei la momentul plății. Proprietarii care nu își asigură locuințele pot fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei.

La finele lunii martie, portofoliul de polițe al PAID număra 1,81 milioane de contracte.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica asig
paid
actiuni
citr
licitatie