Sateliții vor ajuta la monitorizarea detaliată a emisiilor de gaze cu efect de seră

Sateliții vor ajuta la monitorizarea detaliată a emisiilor de gaze cu efect de seră
scris 22 apr 2019

O nouă generație de sateliți care vor fi urcați pe orbita planetei în viitorul apropiat va putea identifica inclusiv scurgerile de la sondele de țiței.

Mai multe țări s-au arătat interesate de finanțarea unor proiecte care prevăd lansarea pe orbită a unor sateliți care pot fi folosiți pentru a măsura concentrația gazelor care păstrează căldura, precum metanul, cel care este responsabil de o treime din încălzirea globală produsă de oameni.

Urmărește-ne și pe Google News

Tehnologiile spațiale facilitează măsurarea rapidă și ieftină a poluării, ceea ce va permite guvernelor și companiilor, care în unele cazuri nu au informații suficiente privind incidentele produse, să ia măsuri în cunoștință de cauză și mai prompt.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Costurile variază în funcție de mai mulți factori, precum altitudinea și timpul de funcționare, însă se estimează că lansarea unei încărcături de 5 kg va costa aproximativ 300.000 de dolari.

Amploarea atacurilor teroriste este la cel mai scăzut nivel din 2011 CITEȘTE ȘI Amploarea atacurilor teroriste este la cel mai scăzut nivel din 2011

Proiectele spațiale care se configurează aduc implicarea mai multor companii private și agenții guvernamentale, de la Agenția Spațială Europeană la GHGSat Inc. din Montreal.

Bluefield, unul din startup-urile implicate, este finanțat de Village Global LP, o companie de capital privat susținută printre alții de Jeff Bezos și Mark Zuckerberg.

Sateliții, care vor și ei la fel de diverși, vor putea detecta spectrele de lumină invizibile ochiului uman și vor putea face diferența între diverse tipuri de gaze, precum metanul și dioxidul de carbon.

Identificarea rapidă a scurgerilor servește atât planetei, cât și companiilor pentru care scurgerile reprezintă energie irosită, care ar fi putut fi vândută. Pierderile companiilor ar putea fi reduse cu 40% - 50% conform unei estimări.

Nu toate tipurile de emisii de gaze vor fi ușor de identificat și măsurat corect. Spre exemplu, poluarea din agricultură, inclusiv gazele emise în procesul digestiv al animalelor domestice, nu va putea fi măsurată la fel de precis.

Agricultura este și cel mai mare producător de metan la nivel global, urmată îndeaproape de industria de gaze și petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
sateliti
poluare
metan