Asigurătorii locali dispun în portofoliu de polițele necesare acoperirii tuturor nevoilor populației și mediului corporate, spune directorul general al Omniasig Vienna Insurance Group, Mihai Tecău. El spune însă, la Profit TV, că dezvoltarea pieței de profil și creșterea gradului de asigurare în rândul persoanelor fizice și juridice depind de nivelul educației financiare, transparența polițelor și simplificarea acestora, precum și de un proces de despăgubire cât mai facil.
"Noi, românii, suntem un popor de proprietari, este un lucru bun, dar, în acest context, dorința de asigurare a caselor și locuințelor se diluează, cu toate că riscurile care planează asupra unei proprietăți, cum ar fi incendiu, inundație sau cutremur, nu dispar. Spre deosebire de Austria, unde gradul de asigurare a fondului locativ atinge 90%, în România acest indicator abia că se apropie de 20%. Cred că o mai bună transparență a contractului de asigurare, simplificarea acestuia și, în eventualitatea unei daune, un proces de despăgubire cât mai puțin solicitant ca timp pentru păgubit vor permite ca, în viitor, gradul de asigurare al fondului locativ național să crească spre un nivel satisfăcător", a spus Tecău, unul dintre cei mai longevivi șefi din domeniul asigurărilor, la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 18.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.
El a afirmat că polița RCA este cea mai vândută la nivelul pieței și că acest tip de asigurare va rămâne important, deoarece reprezintă o necesitate, fiind obligatorie.
"Ea trebuie însă ponderată cu alte polițe, cum ar fi CASCO, property, răspunderi civile sau sănătate. Pe măsură ce gradul de educație al populației, dar și în rândul firmelor, cum ar fi în zona IMM-urilor, se va îmbunătăți, lucrurile se vor schimba în bine, plus că generațiile care vin, mult mai mobile și mai deschise, vor face diferența", a mai spus Tecău.
El crede că asigurările de sănătate, care pe fondul pandemiei și-au continuat în 2020 tendința de creștere, vor fi în acest an unul dintre motoarele industriei.
"Noi, asigurătorii, suntem pregătiți și trebuie să oferim o experiență pozitivă asiguraților, lucru care le va da încredere și va arăta că există o alternativă la oferta sistemului de stat", a arătat Tecău.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ovidiu Cical, CEO Cyscale: Programele de accelerare a business-ului sunt importante pentru antreprenorii din zona IT, pentru că te învață ceea ce nu știi pe zona de management al afacerilorȘeful Omniasig VIG susține că, din perspectiva rezultatelor, anul 2020 nu a fost foarte rău.
"2020 ne-a pus într-o situație delicată, dar până la urmă, dacă am avut resurse și oamenii din echipele noastre au fost bine conduși în această perioadă, am avut și rezultate. În luna martie 2020, când a început pandemia, noi nu aveam niciun reper al unei situații similare, nu știam cum s-o apucăm, eram într-o noutate. Pandemia ne-a pus în fața unui examen pe care trebuia să-l luăm la momentul respectiv, și l-am luat. Credem că am făcut față provocărilor. Într-o perioadă tulbure, clienții au avut încredere în asigurări și au încheiat noi polițe, rezultatele industriei la 9 luni 2020 arătând un avans de 5%", a afirmat Tecău.
CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mugur Mihăescu "Garcea": Pariez 100 de euro că interiorul restaurantelor nu va fi redeschis până în toamnă. Statul ne agresează, controale cu dorința de a amendaOmniasig VIG este unul dintre primii cinci asigurători locali și parte a grupului austriac Vienna Insurance Group.