Deși are un potențial de creștere imens, turismul viticol în România este în continuare foarte slab dezvoltat, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Marcel Vulpoi, co-fondator al cramei Gramofon din Dealu Mare.
„România începe să devină vizibilă pe harta turismului internațional. Turiștii sunt în căutarea de experiențe autentice și descoperire a vinurilor pentru că la nivel internațional, din păcate, foarte puține țări știu că noi producem vin. Nișa aceasta de enoturism e fabuloasă și poate fi crescută. Suntem al 6-lea producător la nivel european. Potențialul e imens, mai ales dacă faci lucrurile corect”, mai spune acesta.
Spre exemplu, zona Dealu Mare are un mare potențial de dezvoltare și de a atrage mai mulți turiști atât din România, cât și de peste hotare. Singura problemă este însă cazarea.
„Pe noi, la Dealu Mare, ne avantajează foarte tare proximitatea de București. În zona aceasta este cea mai mare densitate de crame din România. Vorbim de 40-50 de crame.
Eu sunt foarte optimist în legătura cu dezvoltarea zonei, mai ales că e foarte aproape de București, mai e acum și proiectul de autostradă, ceea ce înseamnă că drumul până acolo va dura 40 de minute.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România – Cristina-Mina Dalea, fondator Casa Bunicilor: Cea mai mare provocare pe partea de creștere e faptul că zona s-a dezvoltat foarte mult și trebuie să te promovezi intensDin păcate, acum vorbim de undeva la maxim 200 de locuri de cazare în zonă, ceea ce e extrem de puțin fiind la o distanță atât de mică. Eu sunt convins însă că lucrurile vor evolua foarte frumos și există tot mai multe crame care vin cu pachete de weekend”, precizează Marcel Vulpoi.
Pe lângă cele 5 căsuțe existente la crama Gramofon, recent, compania a inaugurat și un hotel, Gramofon Inn, cu 14 camere, în urma unei investiții de 1 milion de euro.
„E ceva atipic pentru o noțiune de hotel. Practic, am făcut niște lucruri diferite, primul e legat de fațada hotelului, care e pictată. Fiecare cameră are în ea lucrările originale ale celor mai valoroși pictori contemporani, fiecare cameră având numele artistului respectiv”, afimă acesta.