Situată în Țara Făgărașului, în comuna Ucea de Jos, Casa Bunicilor și-a deschis porțile pentru turiști în urmă cu trei ani, fiind destinată în principal celor care își doresc o evadare din cotidian, dar și să „guste” din autenticitatea Transilvaniei.
„Am ales să investesc acolo pentru că e o casă de suflet, care a aparținut bunicilor mei, în care s-a născut și tatăl meu și am simțit că am nevoie să mă întorc cumva la origini și să petrec mai mult timp în natură, în satul în care am copilărit.
Am început acum 4 ani jumate proiectul, în ideea de a reamenaja casa ca să petrec mai mult timp acolo. După ce am recondiționat-o păstrând însă o parte o parte din elementele autentice și aducând și partea de confort, mi-am dat seama că vreau să o deschid, să fie accesibilă oaspeților și atunci, am ales să o închiriez în sistem turistic”, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Cristina-Mina Dalea, fondator Casa Bunicilor.
Casa Bunicilor are două dormitoare, living, bucătărie și 2 băi, fiind adresată în principal familiilor sau grupurilor de prieteni mai mici.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Ne adresăm în special celor care caută liniște, să se relaxeze, să se deconecteze de toată agitația orașului și să vină undeva la țară. Am avut oaspeți până acum și din afara țării”, mai spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România – Nordis Group: De Sărbători, Nordis Mamaia a avut cel mai mare grad de ocupare pe litoral. Facem și cea mai bună cafea din toată Constanța! Concept diferit de plajă, alături de test & buyÎn plus, continuă ea, regiunea e și foarte ofertantă din punct de vedere turistic, vizitatorii având o multitudine de obiective de vizitat, dar și posibilitatea de a desfășura diverse activități.
„Cred că cea mai mare provocare pe partea de creștere e faptul că zona s-a dezvoltat foarte mult și trebuie să te promovezi intens”, precizează Cristina-Mina Dalea.
Cristina-Mina Dalea este și parte din Organizația de Management a Destinației Țara Făgărașului, o inițiativă care are scopul de a contribui la dezvoltarea turistică a regiunii.
„Scopul este de a dezvolta o strategie unitară de dezvoltare turistică a Țării Făgărașului care cred că e foarte importantă și la asta mi-am propus să contribui cât de mult pot pe baza experienței pe care o am, în ideea în care sunt foarte multe locuri frumoase care trebuie promovate cât de mult se poate ca să ajungă la câți mai mulți oameni din România, dar și din afara României.
Modalitatea asta de asocierea e abia la început, scopul e de a aduce împreună investitorii comerciali sau pe cei care sunt cu sufletul aici. Primul obiectiv este trasarea unei strategii a Țării Făgărașului care să aducă ceva unic și să sublinieze de fapt unicitatea locurilor. Și partea asta de unicitate e partea de tradiție”, mai spune aceasta.