Ministerul Muncii va pierde, conform documentului de rectificare bugetară, analizat de Profit.ro, aproape 2,8 miliarde de lei, în timp ce cele mai multe fonduri le vor primi ministerele Sănătății (3,5 miliarde lei), Finanțelor (3,16 miliarde lei - din care 3 miliarde pentru acțiuni generale) și Dezvoltării (1,84 miliarde lei). Suma totală prevăzută pentru rectificare este de 8,99 miliarde în plus față de bugetul alocat în prezent principalilor ordonatori de credite.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În afara Muncii, singurele instituții care vor mai pierde fonduri la rectificare sunt Curtea de Conturi, cu 10 milioane lei tăiați, și Senatul, cu 3,93 milioane lei în minus.
Conform proiectului, Administrația Prezidențială va mai primi 12,4 milioane de lei, bugetul SRI va crește cu 161 milioane lei, iar cel al SIE cu 17,2 milioane lei.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va avea în plus 760 milioane lei, bugetul Ministerului Energiei va crește cu 650 milioane lei, cel al Mediului cu 533 milioane lei, în timp ce Ministerul Economiei va primi doar 40 milioane lei suplimentar.
CITEȘTE ȘI Împrumuturile din PNRR vor reduce emisiunile de eurobonduri ale României pe piețele externe, iar costul cu dobânzile va fi cu circa 4 miliarde de euro sub cel pe care l-ar avea în mod obișnuit GuvernulBugetul Educației va fi suplimentat, de asemenea, cu 210 milioane lei, în timp ce Ministerul Agriculturii va mai primi 150 milioane lei.
"Cer responsabiltate și performanță de la toți miniștrii. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți. Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor", spune premierul Florin Cîțu, care este la acest moment și ministru interimar de Finanțe.
Mai jos rectificarea pentru principalele ministere.