Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding și EOS Finance IFN, intenționează să preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN.
BRD Finance IFN S.A., prezentă pe piață din anul 2004, are în portofoliu credite pentru achiziția de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În toamna anului 2022, recuperatorul de creanțe neperformante EOS Credit Funding DAC, parte a grupului german Otto,a încheiat un parteneriat cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, de 129 milioane euro, pentru extinderea în Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.
Volumul investițiilor derulate de EOS și IFC se va ridica la 129 de milioane euro pe o perioadă de trei ani și va consta în preluarea de credite neperformante garantate cu ipotecă acordate IMM-urilor și persoanelor fizice, dar și în gestionarea activelor creditelor neperformante și a creditelor ipotecare.
"Prin această cooperare, ne consolidăm activitatea în Europa de Est și ne intensificăm activitățile în calitate de investitor sustenabil pe piața creditelor neperformante", spune Carsten Tidow, membru al Consiliului de Administrație al Grupului EOS responsabil pentru Europa de Est.
În România, EOS are 450 de angajați, iar la nivel mondial numărul celor din echipă depășește 6.000 de persoane.
Colaborarea dintre EOS și IFC în achiziționarea și prelucrarea creditelor neperformante a început din 2010 pe alte piețe internaționale din regiune.
În 2021, Profit.ro a anunțat că EOS Credit Funding DAC a solicitat intrarea în insolvență a Fundației Post-Privatizare, o structură juridică controlată de statul român prin Ministerul Economiei și care deține 32% din acțiunile Fondului Român de Contragarantare (FRC), înființat în 2009 de Guvernul Boc și cunoscut acum în special pentru implicarea în programele de sprijin pentru IMM-uri Start Up Nation și "Investește în Tine".