Singapore urmează să conducă piața aurului, deoarece ”centrul de greutate” se deplasează spre est, spune Consiliul Mondial al Aurului

Singapore urmează să conducă piața aurului, deoarece ”centrul de greutate” se deplasează spre est, spune Consiliul Mondial al Aurului
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Singapore urmează să devină un important centru al aurului, pe măsură ce comerțul se deplasează spre est, potrivit Consiliului Mondial al Aurului, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un motiv cheie este că consumul de aur în marile economii emergente este în creștere, iar majoritatea acestor piețe sunt concentrate în Asia, a declarat Shaokai Fan, director pentru Asia-Pacific și director global pentru bănci centrale, scrie News.ro.

FOTO Lanț de restaurante cu cea mai rapidă ascensiune din Canada, condus de cel mai tânăr manager din NHL și având în portofoliu zeci de francize ale celebrelor Wendy\'s și Tim Hortons, intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanț de restaurante cu cea mai rapidă ascensiune din Canada, condus de cel mai tânăr manager din NHL și având în portofoliu zeci de francize ale celebrelor Wendy's și Tim Hortons, intră în România

Apropierea Singapore de aceste bănci centrale, care captează în mod activ aur, este un alt factor, a adăugat el.

”Centrul de greutate al pieței aurului s-a deplasat spre est, Singapore, plasat ca punct de sprijin potențial al acestui nou echilibru”, a spus Fan la Conferința despre metale prețioase din Asia Pacific, organizată la Singapore.

China este cel mai mare consumator de aur din lume, iar banca sa centrală este cel mai mare cumpărător de lingouri, deoarece țara încearcă să-și sporească rezervele de aur.

Dintre băncile centrale, Banca Populară Chineză a fost cel mai mare cumpărător de aur în 2023. De asemenea, cererea de aur din Japonia a arătat o rezistență continuă, înregistrând cea mai puternică cerere de bijuterii din aur din primul trimestru din 2019, a arătat un raport recent al WGC.

De asemenea, Coreea de Sud a înregistrat cea mai puternică creștere trimestrială a achizițiilor de aur din ultimii doi ani.

În plus, Singapore se află în imediata apropiere a aproximativ 25% din centrele de aprovizionare cu aur din lume, cum ar fi China, Australia, Indonezia, Filipine, Papua Noua Guinee și Laos.

Necesitatea de aprovizionare pentru un centru oficial de rezerva de aur a devenit o preocupare tot mai mare pentru bancherii centrali din intreaga lume, mai ales pe fundalul unui climat geopolitic volatil, a spus Fan.

Gazprom pierde la arbitraj procesul cu cel mai mare importator de gaze din Germania și trebuie să plătească despăgubiri uriașe CITEȘTE ȘI Gazprom pierde la arbitraj procesul cu cel mai mare importator de gaze din Germania și trebuie să plătească despăgubiri uriașe

El a adăugat că Singapore ar putea deveni ”o alternativă cu adevărat viabilă” la Londra și New York, ca un centru pentru aurul băncilor centrale.

”Singapore este pregătit să conducă piața aurului în viitor”, a spus Fan, precizând că alți factori care contribuie la rolul important al Singapore în viitorul pieței de lingouri includ angajamentul țării față de stabilitatea politică și eliminarea taxei pe vânzări de aur pentru investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
singapore
aur