CEO-ul Amazon Web Services, Matt Garman, a transmis un mesaj de forță angajaților, avertizându-i că vor pleca din companie dacă nu acceptă noua regulă de a veni la birou permanent.
„Dacă există oameni care pur și simplu nu lucrează bine în acel mediu și nu vor, e în regulă, există și alte companii în jur”, a spus Garman, în condițiile în care angajații s-au arătat deja revoltați.
Luna trecută, gigantul american Amazon, cu birouri și în România, a decis că va cere angajaților să se întoarcă la birou 5 zile pe săptămână, începând cu 2 ianuarie.
„Am decis că vom reveni la birou așa cum eram înainte de debutul COVID. Când privim în urmă în ultimii cinci ani, continuăm să credem că avantajele de a fi împreună la birou sunt semnificative”, a spus Andy Jassy, CEO, într-o notă trimisă angajaților la nivel global.
CITEȘTE ȘI Carrefour se aliază cu grupul Apparel din Dubai pentru a cuceri piața din IndiaCerința anterioară de participare la birou a gigantului de comerț electronic pentru lucrătorii săi era de 3 zile pe săptămână. Lucrătorii Amazon pot pretinde „circumstanțe atenuante” sau pot solicita excepții de la conducerea superioară, conform memoriului lui Jassy.
Compania americană deține pe plan local Amazon Development Center (Romania) SRL și Amazon Data Services Romania SRL, ambele cu sediul în Iași, precum și Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg Sucursala București, companie înființată în partea a doua a anului 2020. De asemenea, recent, compania a deschis a deschis un studio de dezvoltare de jocuri. Detalii AICI.
Ca parte a unei restructurări organizaționale, Amazon urmărește să reducă numărul de manageri și să crească numărul de colaboratori individuali până la sfârșitul primului trimestru al anului 2025, pentru a reduce birocrația.
CITEȘTE ȘI Apicultorii reclamă: Vine în Constanța miere din partea asiatică cu doar 1 dolar sau euroCa și alte companii de tehnologie, Amazon a crescut rapid la începutul pandemiei de coronavirus, apoi și-a concediat o gamă largă de angajați.
Amazon a raportat venituri mai slabe decât se aștepta pentru al doilea trimestru și a emis o prognoză dezamăgitoare pentru al treilea trimestru.
Veniturile au însumat 147,98 miliarde dolari față de 148,56 miliarde dolari estimat.
CITEȘTE ȘI Setea de bere a Germaniei scadeAcum, Amazon estimează că veniturile din trimestrul curent vor fi cuprinse între 154 de miliarde de dolari - 158,5 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 8% până la 11% comparativ cu trimestrul al treilea a anului trecut. Punctul de mijloc al intervalului de prognoză al Amazon a fost de 156,25 miliarde de dolari, urmând estimarea medie a analiștilor de 158,24 miliarde de dolari.
Amazon se așteaptă ca veniturile operaționale din al treilea trimestru să se situeze în intervalul 11,5 miliarde dolari - 15 miliarde dolari, comparativ cu 11,2 miliarde dolari cu un an în urmă. Analiștii estimează un venit din exploatare pentru al treilea trimestru de 15,3 miliarde dolari.
CITEȘTE ȘI Băcănia Boierească intră în BucureștiAmazon continuă să ia în calcul o creștere lentă a activității sale de retail de bază, pe măsură ce concurența se încinge, în mare parte generată de platforme de reduceri precum Temu și Shein, care permit comercianților chinezi să vândă articole ieftine consumatorilor din SUA.
Vânzările din segmentul de magazine online au crescut cu doar 5% de la an la an. Veniturile din serviciile vânzătorilor terți, care includ comisioane și taxe de executare și expediere, accelerează mai rapid, crescând cu 12% în timpul trimestrului.