Top vânzări la Bookfest: Andrei Pleșu, Răzvan Exarhu, Vintilă Mihăilescu și Keith Richards, cei mai cumpărați autori

Top vânzări la Bookfest: Andrei Pleșu, Răzvan Exarhu, Vintilă Mihăilescu și Keith Richards, cei mai cumpărați autori

Sursa foto: Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2017

Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Răzvan Exarhu, Vintilă Mihăilescu, Alex Tocilescu, Keith Richards, Paul Beatty și Ted Chiang sunt printre cei mai cumpărați autori editați de Humanitas, Curtea Veche, Polirom, Litera și Nemira și care au fost prezenți cu volumele lor la ediția de vară a Bookfest, încheiată duminică la Romexpo.

Cele mai vândute titluri ale editurii Humanitas sunt “Despre inimă și alte eseuri”, de Andrei Pleșu, "România, o iubire din care se poate muri", de Gabriel Liiceanu, "Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu", de Tatiana Niculescu, "Am fost cândva femeie de onoare", de Radu Paraschivescu, și "Peisaj după isterie", de Mircea Cărtărescu, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La Humanitas Fiction cei mai vânduți autori au fost: Evgheni Vodolazkin cu "Aviatorul", Jonathan Safran Foer cu romanul "Iată-mă", Priya Parmar cu "Vanessa și sora ei", Yukio Mishima cu "Amurgul marinarului" și Franz Kafka cu "Metamorfoza. Integrala prozei antume".

Topul Humanitas Junior îi cuprinde pe Delia Calancia cu "O zi din viața Deliei", urmată de Otilia Mantelers cu "Secretul monstrului", Victoria Turnbull cu "Pandora", Stephen și Lucy Hawking cu "Luna albastră" și Ana Alfianu cu "Cetatea sufletelor".

La Curtea Veche Publishing, cea mai vândută carte a fost "Fericirea e un ac de siguranță”, de Răzvan Exarhu, urmată de "Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion, "Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri”, de Mihail Șișkin (prima carte de proză scurtă a celui mai mare scriitor rus contemporan, considerată o revelație). Topul Curtea Veche este completat pe locurile 4 și 5 de "Povestea castelului Peleș”, de Principele Radu al României și de "Psihologie pentru oameni obișnuiți” de Ramona și Radu F. Constantinescu (unii dintre cei mai citiți bloggeri din România).

"Imperiul pisicilor", de Alex Tocilescu, este prima carte cea mai vândută la capitolul literatură română Polirom, urmată de "Cel care cheamă câinii", de Lucian Dan Teodorovici, "Mâța Vinerii", de Doina Ruști, "Pereți subțiri", de Ana Maria Sandu și "Hanul lui Manuc", de Simona Antonescu.

În privința titlurilor străine, clasamentul Polirom se configurează astfel: Pe primul loc "Femeia cu Părul Roșu", de Orhan Pamuk, "Povestea lui Genji", de Murasaki Shikibu, "Contraviața", de Philip Roth, "Augustus", de John Williams, și "Arhipelagul altei vieți", de Andrei Makine.

Ministrul Muncii: După salarizare venim cu plafonarea indemnizației de copil. Azi, dacă Messi vine la o echipă din România și ar avea un copil, statul îi plătește 28 milioane euro lunar CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii: După salarizare venim cu plafonarea indemnizației de copil. Azi, dacă Messi vine la o echipă din România și ar avea un copil, statul îi plătește 28 milioane euro lunar

La capitolul Nonfiction cea mai vândută este "De ce este România astfel. Avatarurile excepționalismului românesc", volum coordonat de Vintilă Mihăilescu, urmată de "Madlena", semnată de Aurora Liiceanu, "Jurnal scoțian", de Ioan-Florin Florescu,   "Viața", de Keith Richards și "Viața mea", de Nicolae Breban.

Cele mai cumpărate volume ale editurii Polirom sunt "De ce este Romania astfel? Avatarurile excepționalismului românesc", volum coordonat de Vintilă Mihăilescu, "Femeia cu Părul Roșu", de Orhan Pamuk, "Viața", de Keith Richards, "Povestea lui Genji", de Murasaki Shikibu și "Imperiul pisicilor", de Alex Tocilescu.

La editura Litera, în topul preferințelor cititorilor s-a aflat romanul distins cu Premiul Man Booker 2016 “Io contra Statele Unite ale Americii”, de Paul Beatty.

“Iubitorii de ficțiune au apreciat această satiră mușcătoare despre educația excentrică a unui tânăr de culoare. Romanul lui Paul Beatty contestă principiile sacre ale Constituției Statelor Unite, viața urbană, mișcarea drepturilor civile, relația tată - fiu și simbolul ultim al egalității rasiale - restaurantul chinezesc pentru negri”, spun editorii.

“Io contra Statele Unite ale Americii” de Paul Beatty este al treilea roman consecutiv distins cu premiul Man Booker, în consacrata colecție Clasici Contemporani Litera, după "O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, de Richard Flanagan și "Scurtă istorie a șapte crime”, de Marlon James.

Pe locul doi se află celebra serie autobiografică a scriitorului norvegian Karl Ove Knausgård - "Cartea a patra. Lupta mea. Dansând în întuneric”. În România, la editura Litera sunt disponibile primele patru volume din serie: "Moartea unui tată”, "Un bărbat îndrăgostit”, "Insula copilăriei”, "Dansând în întuneric”, iar următoarele două sunt în curs de apariție.

Locul trei: “Mica enciclopedie Hygge”, rețeta daneză a fericirii, de Meik Wiking, top seller pe Amazon și carte-fenomen în peste 30 de țări, a ajuns în România un trend foarte apreciat prin această carte minunat ilustrată care ne învață cum să trăim mai frumos.

Pe locul patru, cea mai vândută carte este "Când înflorește liliacul”, de Martha Hall Kelly, în colecția Blue Moon, un roman extrem de emoționant și memorabil, o poveste inspirată de evenimente și de oameni reali. "Drumul spre iad. Europa 1914 - 1949”, de Ian Kershaw, în colecția Kronika, se află pe locul cinci în topul Litera.

Cititorii mai mici și-au ales și ei cărțile preferate la Bookfest 2017. Litera Mică a vândut cel mai bine romanul pentru adolescenți "Rătăcire”, de Lauren Kate, urmat de "Catkin - pisicuța secretă”, de Holly Webb, seria Prima mea lectură; seria “Mensa Kids, Clubul Micilor Genii”; și “Cum adoarme puiul meu, de Monica Sweeney, o poveste fermecătoare, de care copiii de toate vârstele se vor îndrăgosti și pe care își vor dori cu siguranță s-o audă în fiecare seară.

Editura Nemira a fost prezentă la Bookfest 2017 cu peste 600 de titluri din 12 colecții.

Din nou către comunism... cu Facebook CITEȘTE ȘI Din nou către comunism... cu Facebook

Cele mai populare și bine vândute cărți ale editurii Nemira la Bookfest 2017 au fost "Povestea vieții tale”, de Ted Chiang (colecția Nautilus SF), o carte de povestiri care a primit cele mai importante premii pentru literatura SF și o scriitură care combină fericit știința, filosofia și ficțiunea. Povestirea care dă titlul volumului a fost ecranizată anul trecut în filmul "Arrival”.

Pe locul secund, "Supraviețuitorii”, de Bear Grylls - un nou volum scris de faimosul aventurier Bear Grylls, care cuprinde poveștile extraordinare de supraviețuire ale unor exploratori, soldați sau spioni, povești inspiraționale despre curaj și voință.

Cartea Marei Wagner este a treia cea mai bine vândută carte la târg. "În spatele blocului” (colecția Cuaernar) - roman de debut, este povestea copiilor din anii 80, pentru care în spatele blocului era o lume întreagă de jocuri, cutume și ritualuri de prietenie și, uneori, de iubire.

Pe locul patru s-a clasat "Soția plantatorului de ceai”, de Dinah Jefferies (colecția Damen Tango) - O poveste pasionantă despre mistere și prejudecățo. care se petrece în exoticul și magicul Ceylon (Sri Lanka de azi), iar "Aleasa dragonului”, de Naomi Novik (colecția Nautilus fantasy) este o poveste construită după temele și personajele din basmele fraților Grimm, ingenioasă și antrenantă, despre un Dragon malefic care cere sacrificii unui sat pașnic.

Cele mai bine vândute cărți ale editurii pentru copii Nemi au fost la această ediție "Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat”, de Iulian Tănase, cu ilustrații de Alexia Udriște, un roman emoționant despre un tată și fiul său Sacha, de 4 ani, care transformă prin puterea imaginației lumea din jur într-o realitate fantastică, unde toate obiectele prind viață. Pe locul doi în preferințele cititorilor, "Enescu și hora razelor de soare”, de Cristina Andone, cu ilustrații de Adriana și Sebastian Opriță, un volum din seria „Povești din pădurea Muzicală”, menit să-i familiarizeze pe cei mici cu muzica clasică prin povești și jocuri.

Cei mici și părinții lor au preferat și "Vraja dorințelor”, de Chris Colfer, primul volum din seria Tărâmul poveștilor începe aventurile a doi frați gemeni care descoperă că basmele sunt reale, "Cum să-ți dresezi dragonul”, de Cressida Cowell: primul volum din seria ecranizată de Dreamworks în 3 filme, iubită de copiii din toată lumea, dar și "Pete Motanul. Ador teneșii albi”, de Eric Litwin, cu ilustrații de James Dean: o carte pentru copiii de peste 3 ani, plină de culori, muzică și învățăminte care să-i ajute pe cei mici să se distreze citind.

Anul acesta, editura Nemira a înregistrat la târg o creștere a vânzărilor cu 35% față de anul precedent.

Salonul Bookfest 2017, ediția de vară, s-a desfășurat pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați. Anul acesta spațiul a fost mărit cu 20%, fiind expuse la vânzare un milion de cărți, dintre care câteva mii de titluri noi. Aproximativ 200 de entități au expus la Bookfest și au organizat 400 de evenimente, lansări de carte, spectacole de tot felul. Copiii au avut un spațiu dublu, unde s-au organizat manifestări speciale pentru ei. Suedia a fost țara invitată la acest târg. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bookfest
andrei plesu
keith richards