Ultima lună de toamnă programează câteva evenimente culturale, spectacole și concerte interesante. Pentru rezervări sau detalii suplimentare, trebuie să contactați firma Consiergo la telefon 0737.410.000 sau la office@consiergo.ro.
"Maitreyi"
Impresionanta poveste de dragoste a lui Mircea Eliade a făcut înconjurul lumii și se încadrează în marile iubiri imposibile, necondiționate și eterne ca Romeo și Julieta sau Tristan și Isolda. Ea a fost pusă în scenă de Chris Simion aproape magic, cu o distribuție ce ridică publicul în picioare la aplauze între acte: Maia Morgenstern, Ailyn Cadir/Raluca Aprodu, Vlad Zamfirescu, Doru Oana, Anca Sigartău. Următoarea reprezentație are loc pe 30 noiembrie de la ora 20:00 la Teatrul Tineretului. Maitreyi este o poveste care te determină să-ți lași sufletul să respire.
"Fata din curcubeu"
"Fata din curcubeu" este un spectacol "înspăimântător de frumos" cu talentata Tania Popa și în regia și cu textul Liei Bugnar. Avem rar ocazia să fim spectatorii acestei piese, așa că reprezentația din 22 noiembrie, ora 20:00 de la Teatrul Național devine de neratat. "Tania e actrița care a intrat la 16 ani la facultatea de teatru și toată lumea a decis că e genială, [...] e ca o pană de păun pictată în șleaul înnoroiat lăsat de roată unui tractor. Ar fi o idee câștigătoare să-l vedeți", ne spune Lia Bugnar.
Paganini si Alexandru Tomescu
Regizorul american Mick Davis a pus în scenă la teatrul Metropolis din București emoționanta poveste a violonistului și compozitorului italian Niccolo Paganini. Rezultatul a fost excelentul spectacol "Paganini" care se bucură de scenografia lui Dragoș Buhagiar, participarea pentru coloana sonoră a lui Alexandru Tomescu și o echipă tânără de actori talentați. Pe 5, 6, 19 și 20 decembrie de la orele 16:00 și 20:00 sunt programate următoarele reprezentații, câte două pe zi. Un spectacol interesant care dezvăluie în fiecare minut lumea seducătoare și emoționantă a muzicii.
O seara la Operetă
Teatrul de Operetă "Ion Dacian" își surprinde publicul și în această stagiune. Loredana Cavasdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru sau Oana Șerban sunt doar câțiva dintre artiștii talentați pe care îi puteți urmări în spectacolele "Paris, mon amour" pe 21, 22 noiembrie de la ora 19:00, "Dolce Vita" pe 12 și 13 decembrie - spectacol în regia lui Dragoș Galgotiu sau în "Gala de Operetă" - spectacol dedicat zilei naționale a României, pe 1 decembrie de la ora 19:00.
"Micul infern"
Un text actual și astăzi ce tratează cu umor căsătoria în diverse etape ale ei, pe o perioadă de patru decenii. Un elogiu al vieții de familie prezentat cu ironie, haz și numit simbolic "micul infern". Din jocul actoricesc nu lipsesc candoarea și umorul, iar spectacolul, astfel pus în scenă, pare un film de familie. Următoarele reprezentații cu Ilinca Goia, Marius Rizea, Liviu Lucaci și inegalabilele Rodica Popescu Bitănescu sau Ileana Stana Ionescu au loc pe 17 și 21 noiembrie la Teatrul Național de la ora 19:30.
Magia Teatrului Bulandra
Așa cum și-a obișnuit spectatorii, teatrul Bulandra deține un repertoriu impresionant de spectacole rafinate care amintesc de Comedia dell' Arte. Fie că e vorba despre "Arlechino moare?" (20 noiembrie, ora 20:00), un spectacol de Antoaneta Cojocaru despre finalul vieții lui Arlechino ("o commedia dell' arte globală"), sau "Carousel" (21, 22, 24, 25 noiembrie de la ora 19:00) în regia lui Andrei Șerban, un musical original și spectaculos interpretat. "Oscar și tanti Roz" vorbește despre realitatea lumii noastre văzută prin ochii unui copil, cu Oana Pellea și Marius Manole (26 noiembrie, ora19:00).
Clasic de pe Broadway
Celebra poveste Disney "Beauty and the Beast" ajunge și în România. De 20 de ani se joacă această variantă de musical pe Broadway montată de Disney Theatrical Productions pe care avem ocazia o să o vedem în București la Romexpo pe 4, 5 și 6 decembrie, cu subtitrare în limbă română. Muzica Disney și interepretarea actorilor, precum și coregrafiile complexe și decorul special fac ca acest spectacol să se adreseze atât copiilor cât și adulților.
"The Bach Files"
"The Bach Files" este ultima producție Bulandra per Musica și se bucură deja de cele mai bune cronici. Regizorul Alexandru Darie aduce pe scenă un film noire vivant care se compune sub ochii publicului pe muzică live de Johann Sebastian Bach interpretată sublim de cei de la Zoli Toth Project, iar coregrafia lui Arcadie Rusu conturează cu umor și emoție spectacolul. Următoarele reprezentații au loc la Teatrul Bulandra, Grădina Icoanei, pe 11 și 13 decembrie de la ora 20:00.
Comic și Comedie
Teatrul de Comedie reia dintre spectacolele sale clasice, puse în scenă într-un mod inedit și care s-au bucurat de succes în stagiunile anterioare. Printre acestea se află: "O scrisoare pierdută" în regia lui Alexandru Dabija, muzică semnată Ada Milea (18 noiembrie, ora 19:00), "Revizorul" cu Ștefan Bănică Jr. în regia lui Horațiu Mălăele (22 noiembrie, ora 19:00), dar și o premieră mai recentă "în plină glorie" (20 noiembrie, ora 19:00), în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, cu Felicia Filip și George Mihăiță.
"Pyramus & Thisbe 4 You"
Spectacolul "Pyramus & Thisbe 4 You" are următoarea reprezentație pe 25 noiembrie (ora 19:00) la Teatrul Odeon și se laudă cu o multitudine de premii, printre care și premiul Uniter pentru "Cea mai bună regie" în 2010. Regizorul Alexandru Dabija a reinterpretat, datorită actorilor foarte versatili și talentați ai acestui teatru, în patru variante "Târgul Meșterilor" din shakesperianul "Visul unei nopți de vară". O comedie inteligentă, plină de farmec și de talent, care îmbogățește experiență oricărui spectator. "Dabija este cunoscut pentru felul lui subtil de a evita clișeele și de a surprinde publicul", scrie Iulia Popovici.
Ultimul spectacol al tenorului Jose Carreras
Ultimul spectacol al celebrului tenor Jose Carreras s-a întâmplat să fie cel din România, anunțat pe 26 noiembrie de la ora 20:00 la Romexpo. Artistul va interpreta melodii celebre și arii cunoscute de operă, operetă și musical, precum și piese din perioada "la belle epoque". Concertul "O viață dedicată muzicii" se anunță a fi o experiență unică, de neuitat.