Luna februarie se anunță bogată în materie de spectacole de teatru, nu doar prin numărul lor mare, dar mai ales prin calitatea artistică și interpretările unor mari artiști pe care avem ocazia să îi vedem în următoarea perioadă.
Tot ce trebuie să faceți este să contactați firma Consiergo la telefon 0737.410.000 sau la [email protected] și să ne spuneți de ce aveți nevoie. De restul ne ocupăm noi. Echipa noastră își dorește să va reamintească serviciile pe care le aveți la dispoziție doar la un telefon distanță.
Mic și-al dracu’
Spectacolul “Mic și-al dracu'” oferă spectatorilor un mare prilej: de a o admira pe actrița Maia Morgenstern și în calitate de regizor și chiar de scenograf. Versurile scrise de Ion Pribeagu, poezii, anecdote, bancuri sunt minunat așezate într-un spectacol simplu ce îmbie la voie bună și umor. Spectacolul se alcătuiește dintr-un dublu recital al celor doi protagoniști – actriță și balerin (coregraful Valentin Roșca) și satirizează moravurile de acum 70 de ani, foarte actuale și în prezent. Următoarea reprezentație a acestui spectacol este programată pe 16 februarie la Teatrul de Artă București, ora 19:00. “Nu este un spectacol de amploare, ci unul “mic și-al dracu”. Pe lângă zâmbetele pe care le va stârni, va provocă și momente de nostalgie pentru umorul de altădată, pentru muzică de atunci”, relatează actrița.
Vizita bătrânei doamne
Unul dintre cei mai importanți dramaturgi ai lumii ridică o întrebare mai actuală ca oricând: “Poate un miliard de dolari să cumpere conștiința unui oraș întreg?” Un text splendid pus în valoare cu umor, rafinament și cu dinamica unui film de peste 3 ore de regizorul Alexander Morfov. Decorul deosebit de meticulos al acestui spectacol (Nicola Toromanov) întărește ideea că scenografia este o artă complexă, stăpânită bine de puțini. Pe lângă privilegiul spectatorilor de a-i întâlni în rolurile principale pe marii actori Maia Morgenstern și Mircea Rusu, îi pot admira în personaje secundare amuzante și minuțios lucrate pe Mihai Călin, Marius Rizea, Victoria Dicu, Dorin Androne, Ovidiu Cuncea și alții. Următoarea reprezentație are loc pe 4 martie la Sala Mare a Teatrului Național de la ora 19:00.
Șoferul doamnei Daisy
"Șoferul doamnei Daisy” este spectacolul la finalul căruia actrița Rodica Mandache a spus: “Mi-am dat seama abia acum că în perioadă de viață în care trăim publicul are nevoie de acest tip de spectacol”. Miss Daisy, văduva în vârstă a unui fabricant evreu bogat angajează, la insistențele fiului sau, pe Hoke, un șofer de culoare. Dincolo de povestea poetică, ușor nostalgică și comică despre prietenie și toleranță, spectacolul lasă spectatorul să vadă și părți mai realiste și tumultoase ale acelor vremuri: un act terorist antisemit (tratat cu umor) sau probleme ale segregării, toate prezentate din perspectiva unei doamne în vârstă cu temperament și personalitate (Maia Morgenstern) și a șoferului său flegmatic și înțelegător (Mircea Rusu). Se joacă la Teatrul Mic pe 29 februarie, ora 20:00.
Premierele Teatrului Național
La Teatrul Național premierele se țin lanț. Publicul încă nu s-a obișnuit cu ineditul spectacol “Visul unei nopți de vară” al regizorului Petrika Ionesco, că luna februarie aduce alte două premiere. Prima este un eseu emoționant și încărcat de metafore menite să mângâie sufletele spectatorilor și să ridice semne de întrebare legate de viața trăită pe jumătate, o poveste de dragoste cu două despărțiri numită “Lut” în regia lui Vlad Massaci. Se joacă la Sala Atelier pe 13, 18, 19, 23 și 25 februarie de la ora 20:00. Cea de-a doua se numește “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul noptii” în care regia Bobi Pricop (16, 24, 25 februarie, ora 20:00 la Sala Pictură).
Premiera “Svejk”
Cea mai recentă premieră a Teatrului Odeon are loc pe 13 februarie, urmată apoi de reprezentații pe 14, 19 și 21 februarie de la ora 19:00 la Sala Majestic. Spectacolul “Svejk” are la bază dramatizarea realizată de regizorul Alexandru Dabija și este considerată a fi una dintre cele mai amuzante și inteligente manifeste anti-război. Strălucește în rolul principal actorul Pavel Bartoș, urmat de o distribuție tânără și talentată: Cezar Antal, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache, Ruxandra Maniu și Dorina Lazăr. Cântecele sunt semnate de inegalabilă Ada Milea, iar spectacolul promite o seară de umor și relaxare.
Opera “Cosi fan tutte”
Opera Națională Română își va îmbogăți în curând repertoriul cu încă o premieră. “Cosi fan tutte” este o operă bufă în două acte încărcată de talentul și umorul solar al unui geniu muzical al tuturor timpurilor – Wolfgang Amadeus Mozart. Libretul aparține lui Lorenzo da Ponte, iar spectacolul este o co-producție Opera Națională-Opera Garsington din Marea Britanie. O comedie despre relații, căsnicie, amăgiri și jocuri aflate la ordinea zilei, în special din perspectiva femeilor, pusă în scenă de regizorul John Fulljames, alături de coregraful Tim Claydon. Spectacolul va avea loc pe data de 28 februarie de la ora 19:00 la Opera Națională.
"Noi 4"
Piesa “Noi 4″ scrisă, regizată și jucată de Lia Bugnar, a început că o glumă la care s-au alăturat superba Maria Obretin, amuzanta Ilinca Manolache și talentatul Marius Manole. Punerea în scenă, felul în care regizorul lasă spectactorul să vadă dincolo de cortină, până la radiografia personajelor, modul în care actorii ies din convenția stabilită cu publicul devin lucruri fascinante pentru spectator și provocatoare pentru actor, demonstrând, subtil, că povestea pe care un personaj o poartă cu el pe scenă este mai adevărată decât viață. O oră jumate de râs cu poftă, gânduri meditative și relaxare de vară în plină iarnă propune Cafe Godot pe 13 februarie de la ora 15:00.
“La Pulce”
“La Pulce” este ultima premieră a Teatrului de Comedie și nu trebuie ratată. Următoarele reprezentații au loc pe 11 și 19 februarie începând cu ora 19:00. Actorul și regizorul Horațiu Mălăele a realizat o adevărată bijuterie plecând de la textul lui Georges Feydeau, “Puricele în ureche”. Comedia bufă cu tușe de comedia dell arte îi da o notă unică și tipică acestui regizor, acompaniat în acest succes de Lia Mantoc pe partea de scenografie, Florin Fieroiu pentru mișcarea scenică, muzica aparținând compozitorului Vlaicu Golcea, iar interpretarea actorilor Ștefan Bănică, Emilia Popescu/Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, George Ivașcu, Gelu Nițu, Bogdan Mălăele.
“Uf!!!”
Ne face plăcere să vă recomandăm un spectacol care se joacă rar și e cu atât mai important cu cât ne oferă prilejul de a-l urmări pe coregraful Gigi Căciuleanu în calitate de dansator. “Un minut de dans” sau “Uf!!!” este spectacolul pe care coregraful l-a dedicat maestrei sale, Miriam Răducanu, cu ocazia a 50 de ani de carieră. Ultimul minut al acestui spectacol se bucură de coregrafia “la liber” a maestrului, astfel că reprezentațiile sunt diferite și unice totododată. Dansatorii vor fi: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ștefan și Răzvan Stoian, iar următoarele spectacole au loc pe 26 și 27 februarie de la ora 20:00 la Teatrul Mic din București.
Spectacole jucate în alte orașe
Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu anunță că repertoriul său se va îmbogăți cu un nou spectacol, mai precis “Șarpele în iarba” în regia lui Rafael David Kohn. Se anunță a fi unul dintre spectacolele importante ale anului 2016, iar avanpremiera are loc pe 27 februarie la ora 19:00 la Sibiu.
În anul 2007 la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj regizorul Andrei Șerban punea în scenă piesa “Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, cu Bogdan Zsolt în rolul doctorului Astrov, spectacol ce se joacă și în prezent cu casa închisă. Următoarea reprezentație are loc pe 21 februarie începând cu ora 19:00 și este o experiență de neratat.
Spectacolul “Amanta”, o comedie spumoasă adaptată după piesa “Încurcă lume” de A.D. Hertz, în regia lui Armand Calinovici se va juca în turneu în următoarele orașe: 22 februarie la Pitești, 29 februarie la Constanța, 1 martie la Craiova, 7 martie la Timișoara, 8 martie la Reșița, 9 martie la Drobeta, 21 martie la Iași și 22 martie la Bacău. Distribuția este una “de comedie” Magda Catone, Monica Davidescu, Marius Rizea, Ilinca Goia, Dorin Androne, Armand Calota, iar spectacolul promite o seară de relaxare și umor.