Deși mai puțin folosite, în comparație cu versiunile mobile, aplicațiile Spotify pentru web, Windows și Mac sunt actualizate cu un design nou.
Elementele de bază ale interfeței - fereastra principală de conținut, meniul lateral și bara de redare - rămân în continuare pilonii aplicațiilor de desktop și web, însă, sunt modificate în ideea facilitării accesului mai rapid la funcțiile principale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Bara de căutare, plasată până acum în fereastra principală de conținut, a fost mutată în meniul lateral, între Home și Library. Schimbarea este făcută în ideea de a aduce interfața web și de desktop la un numitor comun cu cele mobile.
Pagina de căutare a fost și ea adusă la nivelul celei din aplicațiile mobile, având rolul de a ajuta utilizatorii să descopere conținut nou, organizat într-o sumedenie de categorii, de la genuri muzicale, la activitatea pentru care se potrivește muzica (alergare, citit, muncă, somn etc.).
În același meniu lateral, sub cele trei butoane care facilitează accesul la secțiunile principale, rămân listele de melodii, atât cele create de utilizator, cât și cele la care acesta s-a abonat.
Au dispărut din meniul lateral listele personalizate (Made For You, Recently Played etc.). Acestea pot fi găsite acum, ca și pe mobile, în ecranul principal al aplicației, secțiunea Home.
În cadrul listelor de melodii, există acum o funcție de căutare, ce poate fi folosită pentru a adăuga mai rapid melodiile dorite. Tot la playlist-uri, utilizatorii Premium au și o funcție de download, pe care o pot folosi pentru a le descărca local și a le asculta fără o conexiune la internet.
Pagina de profil a fost și ea modificată. Aceasta afișează acum atât cei mai ascultați artiști, cât și cele mai ascultate melodii din ultima luna.
CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoiPer ansamblu, noua versiune pentru desktop și web de Spotify, care este disponibilă la nivel global, beneficiază o interfață mai puțin aglomerată, cu butoane și secțiuni organizate mai clar.