Prețurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3%, într-o săptămână de scăderi consecutive

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3%, într-o săptămână de scăderi consecutive
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2022

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3%, deoarece temerile legate de recesiunea globală și cererea slabă de petrol, în special în China, au depășit sprijinul oferit de reducerea semnificativă a țintei de producție OPEC+. 

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,94 dolari, sau cu 3,1%, până la 91,63 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,50 dolari sau cu 3,9%, până la 85,61 dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractele Brent și WTI au oscilat între teritoriu pozitiv și negativ o mare parte a zilei de vineri, dar au scăzut pe ansamblul săptămânii cu 6,4%, respectiv cu 7,6%, potrivit News.ro.

FOTO Un avion acoperit cu „piele de rechin” a avut prima cursă transatlantică CITEȘTE ȘI FOTO Un avion acoperit cu „piele de rechin” a avut prima cursă transatlantică

Prețurile petrolului scăzuseră miercuri pentru a treia zi consecutiv, cu peste 2%, deoarece dolarul puternic și îngrijorările legate de cererea mai slabă și creșterea ratelor dobânzilor au fost mai mari decât preocupările privind oferta, determinată de decizia OPEC+ de săptămâna trecută de reducere a țintei de producție.

Indicele dolarului american a crescut vineri cu aproximativ 0,8%. Un dolar mai puternic reduce cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Inflația de bază din SUA a înregistrat cea mai mare creștere anuală din ultimii 40 de ani, întărind opinia conform căreia ratele dobânzilor vor rămâne ridicate pentru mai mult timp, cu riscul unei recesiuni globale.

Parchetul European, condus de Kovesi, anchetează achiziția de vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Parchetul European, condus de Kovesi, anchetează achiziția de vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană

Încrederea consumatorilor din SUA a continuat să se îmbunătățească în mod constant în octombrie, dar așteptările inflaționiste ale gospodăriilor s-au deteriorat puțin, a arătat un sondaj.

Îmbunătățirea încrederii consumatorilor ”este privită ca fiind negativă, deoarece înseamnă că Fed trebuie să reducă încrederea consumatorilor și să încetinească mai mult economia, iar asta a cauzat o apreciere a dolarului și o presiune descendentă pe piața petrolului”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group din Chicago.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
scadere
opec
china
productie