Prințul Dimitrie Sturdza, antrenorul naționalei de fotbal, Cosmin Contra, dar și numeroși oameni de afaceri se numără printre jucătorii primei competiții oficiale desfășurate, la acest sfârșit de săptămână, pe terenul de golf de la Teleac, lângă Alba Iulia, care aparține antreprenorului Ioan Popa, proprietarul producătorului de carne de pui Transavia.
Ioan Popa, proprietarul producătorului de carne de pui Transavia, a investit 15 milioane de euro în resortul de golf situat în județul Alba.
Situat în localitatea Teleac, Theodora Golf Club cuprinde are o suprafață de 56 de hectare, și o serie de facilități de cazare și relaxare.
Terenul de golf are cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.
CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai scumpă vacanță vândută de 1 Mai: Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pe un sejur într-un apartament de lux în Dubai, situat sub apăPrințul Dimitrie Sturdza a fost cel care a dat sâmbătă prima lovitură a competiției.
Aproape 140 de jucători, inclusiv străini, participă sâmbătă și duminică la prima competiție din calendarul 2018, care cuprinde în acest an peste 20 de turnee ce se vor desfășura până în luna octombrie.
Printre jucătorii competiției inaugurale de la Teleac au putut fi observați și căpitanul echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu, dar și fostul tenisman și om de afaceri Dinu Pescariu sau omul de afaceri liberal Viorel Cataramă, potrivit Agerpres. Pentru ziua de duminică, organizatorii oferă un premiu special similar marilor competiții internaționale, respectiv o mașină, pentru Hole in One.
Resortul și-a deschis porțile pe 15 octombrie 2017 doar pentru facilitățile de cazare, iar din primăvara anului acesta a fost deschis jucătorilor și terenul de golf.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Platforma americană FacePinPoint, lansată în Los Angeles pentru a combate cazurile de bullying online, pornografie, șantaj, vine în RomâniaIoan Popa, președintele Theodora Golf Club, nu a putut preciza sâmbătă în cât timp speră să își recupereze investiția, arătând că îl interesează în primul rând să promoveze acest sport în România. Întrebat dacă e posbilă organizarea unui turneu din circuitul profesionist internațional, investitorul a arătat că un astfel de turneu este mai greu de organizat deocamdată în țara noastră.
Construcția complexului a durat doi ani și cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, dar și 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe de 70 de locuri, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și un restaurant de 160 de locuri în interior plus 100 pe terasă.