VIDEO Rusia începe producția în masă de adăposturi antiatomice mobile „KUB-M” care pot oferi protecție la radiații nucleare și unde de șoc

VIDEO Rusia începe producția în masă de adăposturi antiatomice mobile „KUB-M” care pot oferi protecție la radiații nucleare și unde de șoc
scris 19 nov 2024

Adăpostul antiatomic „KUB-M”, a cărui producție în masă a început recent în Rusia, arată ca un container de transport armat și poate oferi o anumită protecție împotriva radiațiilor, schije, resturi și incendii, a transmis institutul rus de cercetare al Ministerului de Urgență, potrivit Reuters.

Adăposturile antiatomice mobile pot proteja împotriva unei varietăți de amenințări provocate de om și dezastre naturale, cum ar fi radiațiile, schijele, resturile și incendiile, și pot fi desfășurate în vastul permafrost nordic al Rusiei, a transmis institutul rus.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Autoritățile prezintă cum va arăta un lot al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Turcii angajează aproape 1.000 de oameni CITEȘTE ȘI VIDEO Autoritățile prezintă cum va arăta un lot al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Turcii angajează aproape 1.000 de oameni

De asemenea, institutul a precizat că un adăpost „KUB-M” arată ca un container maritim consolidat și este format din două module – o cameră pentru 54 de persoane și un bloc tehnic. Mai multe module pot fi adăugate dacă este necesar, scrie Hotnews.ro.

„Acum această metodă poate fi folosită la crearea structurilor de apărare civilă modulare, care au o serie de avantaje față de structurile de capital, de exemplu în ceea ce privește mobilitatea (este posibil să se schimbe locul de desfășurare), o varietate de plasare, metode diverse într-o zonă limitată a teritoriului”, se arată în nota explicativă a insititutului rus.

Avantajul la „KUB-M” față de alte structuri de protecție ale apărării civile este mobilitatea, fiindcă acesta poate fi transportat pe calea rutieră sau feroviară, poate fi ridicat pe șantier sau poate fi conectat la rețelele de inginerie existente.

Anunțul institutului rus a fost făcut aparent fără nicio legătură cu criza actuală, deși a venit la câteva zile după ce administrația președintelui american Joe Biden a fost de acord să permită Ucrainei să folosească rachete americane cu rază lungă de acțiune în Rusia, precizează sursa citată.

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat marți o doctrină nucleară actualizată, afirmând că Moscova ar putea lua în considerare utilizarea armelor nucleare dacă ar fi supusă unui atac cu rachete convenționale susținut de o putere nucleară.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
adăposturi antiatomice
kub-m