Scriitoarea Olga Tokarczuk, câștigătoarea Premiului Nobel, și fotbalistul Robert Lewandowski, două dintre cele mai influente personalități din Polonia, își vor uni forțele pentru a crea un studio de dezvoltare a jocurilor video care a primit deja subvenții de circa patru milioane de euro de la stat, transmite EFE.
Potrivit presei poloneze, compania Sundog, care are printre principalii săi parteneri ''cea mai premiată minte și cel mai premiat corp din Polonia'', plănuiește să publice primul său joc video în 2027, intitulat ''Ibru'', care va avea la bază romanul ''Anna în catacombele lumii'', lansat de Tokarczuk în 2006.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Scriitoarea poloneză, care a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2018 și este șeful de creație al Sundog, a declarat că scopul ei este ca, odată cu aportul ''elementelor sale narative'' transferate în format digital, ''să iasă la iveală o aventură inteligentă și fascinantă'' care recreează într-un mod futurist mitul lui Ishtar, o zeiță din Mesopotamia care coboară în lumea morților, scrie Agerpres.
Lewandoswki, la rândul său, este acționar majoritar al companiei.
În jocul video, utilizatorul se va confrunta cu o aventură interactivă în care inteligența artificială se va alătura posibilităților oferite de motorul grafic Unreal Engine 5, cel mai avansat în prezent. Creatorii studiului asigură că ''în această călătorie de descoperire a adevărului, vor fi dezvăluite secrete, comploturi și conspirații care vor provoca însăși concepția despre realitate''.
Compania speră să obțină o finanțare suplimentară de aproximativ un milion de euro datorită așteptării generate de numele Lewandowski și Tokarczuk, care au devenit vedete internaționale și se bucură de o imagine pozitivă în rândul unui public larg.
CITEȘTE ȘI FOTO Ucraina l-a numit ″hatman″ al importurilor de energie, inclusiv din România, pe un ″părinte″ al liberalizării pieței de profil a UE, fost lobbyst-șef al Enron în EuropaIndustria jocurilor video este una dintre cele mai înfloritoare și prestigioase din Polonia, iar produse precum Cyberpunk 2077 sau saga The Witcher (bazată tot pe o operă literară scrisă de Andrzej Szapkowski) au atins notorietatea globală.
În 2020, studioul polonez de jocuri video CD Projekt a devenit cea mai apreciată companie de la Bursa de Valori din Varșovia, deasupra băncii de stat PKO, când acțiunile sale au ajuns la o valoare totală de peste 6 miliarde de euro.