Rusia vrea să își construiască propria stație spațială, care să fie lansată pe orbită până în 2030

Rusia vrea să își construiască propria stație spațială, care să fie lansată pe orbită până în 2030

Dmitri Rogozin

scris 22 apr 2021

Rusia este pregătită să își construiască propria sa stație spațială, care să fie lansată pe orbită până în 2030, dacă președintele Vladimir Putin își va da acordul, a declarat șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, transmite Reuters.

Proiectul ar marca un nou capitol pentru explorarea spațiului de către Rusia și sfârșitul unei perioade de peste două decebii de cooperare cu Statele Unite la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Dacă în 2030, în concordanță cu planurile noastre, o vom putea lansa pe orbită, ar fi un progres extraordinar. Există voința de a face un nou pas în explorarea spațiului”, spus Rogozin, citat de agenția de presă Interfax.

Cosmonauții ruși au lucrat cu omologii lor din Statele Unite și alte 16 țări pe SSI din 1998 – acesta fiind unul dintre cele mai apropiate domenii de cooperare între Moscova și Washington, ale căror relații se află în prezent într-o criză profundă privind drepturile omului, atacuri cibernetice și o serie de alte probleme.

Vicepremierul Iuri Borisov a declarat în weekend, la televiziunea rusă, că Moscova îi va anunța pe partenerii săi că va părăsi proiectul SSI din 2025.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Rogozin a spus că stația rusă, spre deosebire de SSI, nu va fi cel mai probabil ocupată permanent de echipaj, deoarece traseul orbitei sale ar expune-o la radiații mai mari.

Dar cosmonauții ar vizita-o și ar folosi și inteligență artificială și roboți. Rogozin a mai spus că Rusia este gata să ia în considerare posibilitatea de a permite și echipajelor străine să viziteze, "dar că stația trebuie să fie națională ... Dacă vrei să faci ceva bine, fă-o singur".

Interfax a citat o sursă spunând că Rusia intenționează să cheltuie până la 6 miliarde de dolari pentru lansarea proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
stație spațială
rusia