Polonia cumpără din SUA rachete cu raza de acțiune de 1.000 de kilometri

Polonia cumpără din SUA rachete cu raza de acțiune de 1.000 de kilometri
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Polonia anunță că a cumpărat din Statele Unite rachete de croazieră - în valoare de 677 de milioane de euro - în vederea creșterii capacităților poloneze de apărare împotriva unei amenințări din partea Rusiei, relatează AFP.

”Războiul din Ucraina a demonstrat importanța de a putea trage rachete asupra unor ținte inclusiv foarte departe de linia frontului, iar raza rachetelor care vor fi cumpărate este de aproximativ 1.000 de kilometri”, anunțăă într-un comunicat Ministerul polonez al Apărării, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Una dintre cele mai mari tranzacții din zona industrial-logistică din România - finalizată CITEȘTE ȘI Una dintre cele mai mari tranzacții din zona industrial-logistică din România - finalizată
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Livrările acestor rachete Joint Air-to-Surface Standoff Missile de tip AGM-158 JASSM-ER urmează să aibă loc în perioada 2028-2030, precizează ministerul.

Polonia dispune de rachete de tip JASSM cu o rază de acțiune de 370 de kilometri, folosite de avioanele poloneze multirol de luptă de tip F-16 de fabricație americană.

Acest contract urmeaă să fie semnat în mod oficial în cadrul unei modernizări rapide a armatei poloneze, accelerată de invazia Ucrainei de către Rusia.

Varșovia și-a crescut, în contextul amenințării ruse, bugetul apărării la aproximativ 4% din PIB - cel mai mare nivel în rândul statelor membre NATO.

Ea a lansat o serie de achiziții de echipament militar în valoare de miliarde de dolari, în principal din Statele Unite și Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
rachete