Kievul și Rheinmetall încep construcția fabricii de muniții în Ucraina, în pofida amenințărilor rusești

Kievul și Rheinmetall încep construcția fabricii de muniții în Ucraina, în pofida amenințărilor rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Producătorul german de arme Rheinmetall a anunțat că a primit un ordin de la guvernul ucrainean de a începe construcția unei fabrici de muniții în Ucraina, relatează Kyiv Independent.

La Conferința de Securitate de la München din februarie 2024, ministrul Industriilor Strategice, Alexander Kamyshin, și CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, au semnat un memorandum de intenții privind crearea unei asocieri în participațiune, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Acțiune coordonată a activiștilor ecologiști împotriva unor aeroporturi europene majore CITEȘTE ȘI VIDEO Acțiune coordonată a activiștilor ecologiști împotriva unor aeroporturi europene majore
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vestea a venit în timp ce Kievul vizează să producă local arme și marchează începutul oficial al proiectului, a spus Rheinmetall.

„Intenția este de a începe producția de muniție în Ucraina în termen de 24 de luni”, se arată în comunicat.

Renault va produce în Slovenia noul Twingo electric. Va face parte dintr-un „club select” CITEȘTE ȘI Renault va produce în Slovenia noul Twingo electric. Va face parte dintr-un „club select”

Comanda inițială „acoperă echipamentul tehnic complet al fabricii până la punerea în funcțiune”.

Nu a fost specificat numele companiei ucrainene implicate în asociere.

„Ne punem cuvintele în practică și, împreună cu partenerul nostru, vom crea un centru de competență ucrainean pentru muniție”, a spus Papperger.

Portugalia merge mai departe - va privatiza TAP CITEȘTE ȘI Portugalia merge mai departe - va privatiza TAP

„Ordinul subliniază încrederea în expertiza și capacitățile de producție ale Rheinmetall. Suntem recunoscători că putem sprijini țara în reindustrializarea ei și în consolidarea capacității sale de apărare.”

Potrivit comunicatului inițial, din februarie, se așteaptă ca „Centrul ucrainean de competență în domeniul munițiilor” să producă un „număr cu șase cifre” de proiectile de 155 mm în fiecare an, inclusiv propulsoarele corespunzătoare, potrivit comunicatului de presă.

Știrea vine după deschiderea primei asocieri în participațiune între Rheinmetall și compania de stat ucraineană Ukroboronprom în Ucraina, în iunie.

Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât 100 de țări. Vor să apeleze la energia nucleară sau geotermală CITEȘTE ȘI Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât 100 de țări. Vor să apeleze la energia nucleară sau geotermală

Facilitatea va permite repararea mai rapidă a echipamentelor furnizate din străinătate și ulterior returnarea acestora în prima linie. În viitor, fabrica va produce și noi vehicule blindate, potrivit lui Oleksandr Kamilin, ministrul ucrainean al industriilor strategice.

Rheinmetall a declarat anterior că intenționează să deschidă cel puțin patru fabrici de producție în Ucraina. Aceste veși au înfuriat atât de tare Kemlinul încât, la începutul lunii, aflam, potrivit surselor CNN, că rușii au încercat să îl ucidă pe CEO-ul companiei germane.

Astfel, agențiile de informații din SUA și Germania au descoperit și au dejucat un complot al Rusiei de asasinare al directorului executiv al companiei germane Rheinmetall, Armin Papperger.

Avertisment sumbru din Marea Britanie - Să ne pregătim de război în 3 ani CITEȘTE ȘI Avertisment sumbru din Marea Britanie - Să ne pregătim de război în 3 ani

New York Times a scris că, deși au fost amenințări la adresa mai multor figuri importante din industria de apărare din Europa, acestea au fost mai vagi.

Un oficial guvernamental german de nivel înalt a confirmat că Berlinul a fost avertizat cu privire la complot de către SUA.

De altfel, anunțul Rheinmetall a provocat încă din primele clipe furia vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

viewscnt
Afla mai multe despre
kiev
rheinmetall