UniCredit cumpără o bancă digitală

UniCredit cumpără o bancă digitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Grupul bancar UniCredit investește 370 de milioane de euro (401 de milioane de dolari) pentru a achiziționa banca digitală belgiană Aion/Vodeno, furnizor de servicii bancare bazate pe cloud.

Vodeno operează propria sa platformă cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Revigorare serioasă a creditului pentru firme și a ipotecarelor: cea mai bună lună din ultimii aproape 2 ani CITEȘTE ȘI GRAFICE Revigorare serioasă a creditului pentru firme și a ipotecarelor: cea mai bună lună din ultimii aproape 2 ani
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Tranzacția reprezintă una dintre primele mișcări ale unei bănci de a dobândi proprietatea deplină a unei noi tehnologii (fără nicio dependență de la furnizorii de servicii bancare de bază terți)”, a transmis UniCredit.

În primăvară, capitalizarea de piață a UniCredit a trecut pragul de 60 de miliarde de euro, grupul italian devenind una din cele patru bănci din zona euro care au trecut acest prag.

Îmbunătățirea capitalizării de piață a adus UniCredit într-un grup select de bănci cu o valoare de piață mai mare de 60 de miliarde de euro, grup care mai include BNP Paribas SA, Banco Santander SA și Intesa Sanpaolo SpA.

Huawei a finanțat, în secret, o cercetare prin mai multe universități americane, inclusiv Harvard CITEȘTE ȘI Huawei a finanțat, în secret, o cercetare prin mai multe universități americane, inclusiv Harvard

UniCredit este unul din principalii beneficiari ai majorării rapide a dobânzilor implementate de Banca Centrală Europeană în ultimii doi ani.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
capitalizare