Hugo Boss și-a vândut partenerului afacerea din Rusia

Hugo Boss și-a vândut partenerului afacerea din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Hugo Boss și-a vândut afacerea din Rusia partenerului Stockmann, a anunțat brandul german de lux, fără a da publicității valoarea tranzacției, alăturându-se astfel companiilor care au ieșit de pe piața rusă în urma războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Compania de modă din Germania a suspendat afacerile sale de vânzare cu amănuntul în Rusia curând după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, apoi a oprit activitățile de comerț electronic pe piața rusă și a renunțat la campaniile publicitare, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Automobilele electrice chineze Made in Europe, o nouă amenințare CITEȘTE ȘI Automobilele electrice chineze Made in Europe, o nouă amenințare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Putem confirma că subsidiara noastră din Rusia a fost vândută către Stockmann JSC, o companie care aparține unuia dintre partenerii de lungă durată ai Hugo Boss din Rusia”, a informat într-un comunicat firma germană.

Valoarea tranzacției nu a fost dată publicității, dar Rusia cere ca firmele străine să își vândă activele la discounturi de cel puțin 50%. Reprezentanții Stockmann nu au răspuns solicitărilor de a comenta informația.

Airbus începe să refuze comenzi CITEȘTE ȘI Airbus începe să refuze comenzi

Conform datelor din Rusia, tranzacția s-a finalizat în 2 august, iar Stockmann JSC deține acum 100% din Hugo Boss Rus, cu o valoare nominală de 40 de milioane de ruble (470.588 de dolari).

Acțiunile Hugo Boss s-au prăbușit luna trecută la Bursa de la Frankfurt, ajungând la cel mai scăzut nivel din 2021, după ce compania germană și-a redus previziunile de profit din acest an, pe fondul slăbiciunii de pe piețele cheie, cum ar fi China și Marea Britanie.

Este o lovitură pentru campania de redresare a brandului, condusă de directorul general Daniel Grieder, și este pentru prima dată când firma, cu o capitalizare bursieră de 2,6 miliarde de euro, și-a redus previziunile de profit sub conducerea acestuia, au precizat analiștii de la Citigroup Inc.

Fostul director de la Tommy Hilfiger a venit la Hugo Boss în iunie 2021 cu obiectivul de a reorganiza gama de îmbrăcăminte și de a trage cumpărătorii tineri.

Sectorul de lux a raportat rezultate mixte. Acțiunile Burberry Group Plc au continuat să scadă, după declinul de 16% de luni, când compania britanică a anunțat suspendarea dividendelor, înlocuirea directorului general și a avertizat că ar putea raporta pierderi în primul semestru din 2024.

Producătorul de ceasuri și bijuterii Swatch Group AG a raportat luni un declin semestrial al vânzărilor și profitului, pe fondul încetinirii cererii din China și al aprecierii francului elvețian.

În ultimii ani, China a fost un motor important de creștere al industriei de lux, dar încetinirea economiei a afectat acest domeniu.

FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană

Conglomeratul elvețian, printre mărcile căruia se află Omega, Blancpain și Harry Winston, a înregistrat în primele șase luni din acest an o scădere de 14% a vânzărilor, la 3,45 miliarde franci elvețieni (3,85 miliarde de dolari), sub nivelul previzionat de analiști. Titlurile Swatch Group AG au urcat marți cu 0,4%, după ce luni au scăzut cu 9,8%.

Richemont, proprietarul Cartier, a raportat marți o ușoară creștere a vânzărilor în primul trimestru din 2024, acțiunile au urcat cu 2,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
hugo boss
haine
rusia