Grecia vrea să vândă obligațiuni de 3 miliarde de euro cu scadență de șapte ani

Grecia vrea să vândă obligațiuni de 3 miliarde de euro cu scadență de șapte ani
scris 9 feb 2018

Grecia va vinde obligațiuni în valoare de 3 miliarde de euro pe termen de șapte ani, în cadrul pregătirilor pentru încheierea programului de salvare convenit cu creditorii internaționali, în luna august, transmite Bloomberg.

Oferta pentru obligațiunile cu scadența în 2025 va include un randament de 3,5%, care este ușor sub ținta inițială de 3,75%, au declarat persoane apropiate situației. Ordinele investitorilor au depășit 6 miliarde de euro, au mai spus sursele.

Urmărește-ne și pe Google News

Aranjorii emisiunii de obligațiuni sunt băncile Barclays, BNP Paribas, Citigroup și JPMorgan Chase și Nomura Holdings, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Este un randament bun comparativ cu emisiunile precedente ale Greciei, iar acesta poate fi motivul pentru care alte obligațiuni elene au probleme. Unii investitori renunță la alte obligațiuni ale Greciei pentru a investi în emisiunea cu maturitate de șapte ani”, a explicat Nicholas Wall, manager de portofoliu la Old Mutual Global Investors.

Huawei ar putea lansa primul smartphone cu trei camere foto CITEȘTE ȘI Huawei ar putea lansa primul smartphone cu trei camere foto

Guvernul de la Atena vrea să creeze un buffer de numerar în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro până la încheierea programului de salvare, în luna august. Din această sumă, jumătate va proveni de pe piața financiară, iar restul de la Mecanismul European de Stabilitate.

Executivul mai are în plan oferte de obligațiuni pe termen de trei ani și de 10 ani, pentru următoarele luni.

Turbulențele care au avut loc pe piețele financiare în această săptămână au întârziat emisiunea, după ce guvernul a anunțat-o luni. Obligațiunile Greciei au scăzut joi, iar randmanetul obligațiunilor pe termen de 10 ani a crescut cu 0,09 puncte procentuale, la 3,78%.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
obligatiuni