UiPath, creștere de 9 ori a veniturilor recurente în ultimii 2 ani. Dines: Anul trecut ne-a făcut să ne simțim umili, am plătit prețul pentru unele dintre greșeli. Acum adăugăm mai mult de 10 clienți pe zi

UiPath, creștere de 9 ori a veniturilor recurente în ultimii 2 ani. Dines: Anul trecut ne-a făcut să ne simțim umili, am plătit prețul pentru unele dintre greșeli. Acum adăugăm mai mult de 10 clienți pe zi
scris 20 feb 2020

Startup-ul tech UiPath, evaluat la 7 miliarde de dolari, a obținut venituri recurente de 360 milioane de dolari în 2019, o creștere de 9 ori comparativ cu 2017, când veniturile “unicornului” pornit din România au depășit cu puțin 40 milioane de dolari.

În trimestrul al patrulea, veniturile recurente au crescut cu 60 milioane de dolari față de precedentele trei luni.

Urmărește-ne și pe Google News

“Sunt încântat de accelerarea avansului din ultimul trimestru. În prezent, adăugăm mai mult de 10 clienți pe zi și suntem încurajați de rapidatea cu care crește numărul acestora”, a declarat Daniel Dines, directorul general al UiPath și cofondatorul companiei.

Potrivit acestuia, 2019 a fost un an profitabil, dar a transmis și un sentiment de smerenie.

EXCLUSIV Un producător de tacâmuri din Sibiu a intrat în goana globală pentru marca \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un producător de tacâmuri din Sibiu a intrat în goana globală pentru marca "SUSSEX ROYAL", după "demisia" cuplului Harry-Meghan din familia regală britanică

Rezultatul de anul trecut se datorează eficienței crescute și creșterii numărului de clienți, precum și faptului că UiPath dezvoltă propriul produs. “Produsul este totul”, a spus Dines într-o conferință joi.

Principala diferență dintre UiPath și competitorii săi este dată de transformarea de la un startup care punea tehnologia pe primul loc la o companie axată pe clienți, a precizat acesta.

“În același timp, anul trecut ne-a făcut să ne simțim umili (…) am plătit prețul pentru unele dintre greșelile noastre”.

În octombrie, compania a anunțat că va concedia circa 400 de angajați, la câteva luni după ce a atras o finanțare de 568 milioane de dolari și a obținut o evaluare de 7 miliarde de dolari.

Dines a fost indicat ulterior de revista Forbes ca fiind cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari în funcție de valoarea participației sale la UiPath.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Anul trecut, compania a devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
venituri recurente
daniel dines
concedieri
forbes
unicorn