VIDEO O șalupă intră în forță într-o colonie de pelicani din Delta Dunării

VIDEO O șalupă intră în forță într-o colonie de pelicani din Delta Dunării

Foto: Marian Strinoiu

scris 12 iun 2021

O șalupă a intrat în forță într-o colonie de pelicani din Delta Dunării. Reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au declarat pentru News.ro că au identificat firma căreia îi aparține ambarcațiunea. Aceasta trebuie să prezinte toate documentele necesare, urmând să se stabilească în ce zonă a avut loc incidentul, dacă era sau nu o arie protejată. La finalizarea verificărilor vor fi luate măsuri.

Directorul executiv al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Viorica Bîscă că au fost cerute toate documentele societății căreia îi aparține șalupa respectivă.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

“Este o problemă cu care am început să ne confruntăm din ce în ce mai des. A fost identificată societatea căreia îi aparține ambarcațiunea și s-au solicitat toate documentele pentru că, pentru a putea desfășura o activitate în teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării trebuie să dețină cel puțin un permis pentru desfășurarea activității, dacă nu cumva o autorizație, în funcție de locație și de coduri CAEN. Trebuie să se prezinte cu toate aceste documente, să vedem dacă ele există, trebuie identificată zona în care și-a dus turiștii pentru că în situația în care s-a dus și într-o zonă strict protejată deja abaterea de la prevederile legale este mult mai mare. De asemenea, în situația în care în zona respectivă se identifică exemplare rănite mai intervine o abatere. Deocamdată, se fac cercetări, inclusiv Garda de Mediu a solicitat documente și categoric se vor lua măsuri”, a afirmat Viorica Bîscă.

Ea a menționat că trebuie luate măsuri prin care asemenea ambarcațiuni să nu mai poată intra pe canale așa cum își doresc și să nu se mai apropie de coloniile de păsări.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

“Trebuie să găsim forma legală prin care să încercăm să reducem și numărul acestor ambarcațiuni și posibilitatea lor de a mai intra pe canale așa cum își doresc, cât mai aproape de aglomerările de păsări, uneori intră chiar în colonii după cum se poate observat”, a afirmat Viorica Bîscă.

Ea a precizat că șalupele intră cât mai aproape de păsări pentru a le oferi turiștilor imagini cât mai apropiate cu pelicanii, dar că nu o fac în viteză, păsările speriindu-se de zgomotul făcut de ambarcațiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
pelicani
salupa