Un nou punct internațional de trecere a frontierei româno-sârbe

Un nou punct internațional de trecere a frontierei româno-sârbe
scris 28 aug 2019

Un nou punct internațional de trecere a frontierei româno-sârbe va fi deschis la Moldova Nouă - Golubac, în urma unui proiect în valoare de 2,3 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice (MDRAP), Guvernul a aprobat, marți, deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri și transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac și pietonal, între localitățile Moldova Nouă (România) și Golubac (Republica Serbia) și a punctului vamal, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Punctul de trecere a frontierei va funcționa între orele 6.00-20.00.

Decizie: Plafonul de compensare a medicamentelor pentru pensionari este majorat de la 1 septembrie CITEȘTE ȘI Decizie: Plafonul de compensare a medicamentelor pentru pensionari este majorat de la 1 septembrie

Conform actului normativ, sunt interzise transportul de mărfuri periculoase și animale vii (care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar și veterinar), precum și tranzitul vehiculelor lente.

Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se vor suporta de fiecare ordonator de credite pentru instituțiile care desfășoară activități, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările și completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei.

Proiectul a fost finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă (România) și cumunicipalitățile Veliko Gradište și Golubac (Republica Serbia).

Valoarea proiectului a fost de 2.352.674,00 euro, din care 1.999.773 euro - finanțare nerambursabilă IPA; 216.428 euro - finanțare nerambursabilă Guvernul României; 33.297 euro - contribuția partenerilor români; 103.176 euro - contribuția partenerilor sârbi.

viewscnt
Afla mai multe despre
frontiera
romania serbia