Hotelierii și proprietarii de terase de pe litoral își anunță bilanțul: au avut cu 12% mai mulți turiști, convinși să vină și cu peste 100 de concerte și alte evenimente

Hotelierii și proprietarii de terase de pe litoral își anunță bilanțul: au avut cu 12% mai mulți turiști, convinși să vină și cu peste 100 de concerte și alte evenimente
scris 20 sep 2017

Asociația Litoral – Delta Dunării a anunțat că în acest sezon estival s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști cu aproximativ 12%, cele mai căutate stațiuni fiind Mamaia, Vama Veche, Venus și Eforie Nord. Peste o sută de evenimente au fost organizate în județele Constanța și Tulcea, acestea contribuind la atragerea unui număr cât mai mare de turiști.

Potrivit unui comunicat al Asociației Litoral – Delta Dunării, numărul turiștilor pe litoral a crescut cu 12% în acest sezon estival datorită evenimentelor, noilor zboruri interne și externe introduse pe Aeroportul Mihai Kogălniceanu, dar și participării la târguri de turism și organizării de infotripuri, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

“În sezonul estival 2017 a fost înregistrată o creștere a numărului de turiști de aproximativ 12%, conform informațiilor transmise de Institutul Național de Statistică (din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie și iulie)”, se arată în comunicatul Asociației Litoral – Delta Dunării.

Italia - record de turiști în vara acestui an. Aproape cât numărul de locuitori ai țării CITEȘTE ȘI Italia - record de turiști în vara acestui an. Aproape cât numărul de locuitori ai țării

Conform sursei citate, atât pe litoral, cât și în Delta Dunării, în această vară au fost organizate peste 100 de evenimente.

“De asemenea, o mare diferență au făcut-o, în acest sezon, Primăria și Consiliul Județean Constanța, Primăria și Consiliul Județean Tulcea, și primăriile din Dobrogea - Cernavodă, Jurilovca, Crișan, Năvodari, Limanu, Murfatlar, Agigea, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, care au susținut un număr de peste 110 evenimente. Un mare impact l-au avut evenimentele gastronomice, cele sportive, teatrele de stradă, festivalurile de film, numeroasele concerte cu artiști români și străini, veniți la Constanța, unii pentru prima oară”, se mai precizează în comunicat.

Președintele asociației, Cristian Bărhălescu, a spus că municipiul Constanța a câștigat mai mulți turiști, investind în evenimente culturale în capetele de sezon, iar localități din județele Tulcea și Constanța au devenit mai vizibile datorită evenimentelor organizate acolo.

Noi taxe de muzică ambientală pentru restaurante, hoteluri, baruri, cafenele, pizzerii, saloane de masaj, săli de nunți, inclusiv PFA CITEȘTE ȘI Noi taxe de muzică ambientală pentru restaurante, hoteluri, baruri, cafenele, pizzerii, saloane de masaj, săli de nunți, inclusiv PFA

“În turismul de litoral se face un bilanț provizoriu toamna, după închiderea sezonului estival.  Susținem cifrele oficiale oferite de către asociațiile patronale și profesionale din domeniu și așteptăm, la finalul acestui an, cifrele oficiale ale INS, pentru a analiza eficiența promovării prin numărul de turiști și a banilor cheltuiți în destinație. Datorita evenimentelor, am constatat o capacitare foarte bună a hotelurilor și un flux ridicat în restaurante și magazine pe tot sezonul 2017. De asemenea localitățile din interiorul județelor Tulcea și Constanța au devenit din ce în ce mai vizibile cu evenimentele organizate și au generat un flux de turiști semnificativ”, a afirmat Cristian Bărhălescu.

Corina Martin, vicepreședintele Asociației Litoral – Delta Dunării, a spus că cele mai căutate stațiuni în această vară au fost Mamaia, Vama Veche, Venus și Eforie Nord.

“Stațiunile vedetă au fost Mamaia și Vama Veche - cele două branduri de succes ale litoralului - Venus și Eforie Nord. Una din tendințele clare o reprezintă creșterea numărului de turiști străini, atrași de marile evenimente, cu precădere festivaluri muzicale și convinși de campania noastră susținută de promovare pe piețele externe de pe care am atras zboruri. Anul 2017 a adus și o orientare evidentă a turiștilor români și străini către apartamente de vacanță, cu precădere în Mamaia și Năvodari”, a afirmat Corina Martin, care estimează că în Mamaia capacitatea reală de cazare este cu cel puțin 30-40 la sută mai mare decât cea din segmentul hotelier prin intermediul acelor apartamente de vacanță.

Ea a mai spus că majoritatea hotelurilor au redus tarifele la jumătate de la 1 septembrie, iar în aceste condiții cererea pentru vacanțe la începutul acestei luni nu a scăzut comparativ cu vârful de sezon.

Potrivit reprezentanților Asociației, gradul de ocupare în Delta Dunării a fost de 80 la sută între mai și iulie, ajungând aproape de 100 la sută în august.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
litoral