Franța, pe primul loc în topul destinațiilor de călătorie pentru europeni în primul semestru. Unde găsim România

Franța, pe primul loc în topul destinațiilor de călătorie pentru europeni în primul semestru. Unde găsim România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 feb 2022

Franța a depășit Spania și a revenit pe primul loc în topul destinațiilor luate în calcul de turiștii europeni pentru prima jumătate din 2022, potrivit European Travel Commission (ETC), care estimează că sectorul călătoriilor va recupera din scăderea provocată de răspândirea variantei omicron a coronavirusului în ultima parte a anului trecut.

Aproximativ două treimi (61%) dintre europeni intenționează să călătorească în prima jumătate a anului, majoritatea în alte state europene, relevă un sondaj publicat recent de ETC, asociația organizațiilor naționale de turism din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News

Franța se află pe primul loc în topul preferințelor, urmată de Spania, care a pierdut o poziție de la ediția anterioară a sondajului, în septembrie.

Grecia va începe sezonul turistic mai devreme pentru a face față \ CITEȘTE ȘI Grecia va începe sezonul turistic mai devreme pentru a face față "cererii mari"

Italia rămâne a treia cea mai căutată destinație europeană.

Topul 10 este completat de Germania, Grecia, Croația, Portugalia, Turcia, Marea Britanie și Austria.

România se situează în jumătatea inferioară a clasamentului în funcție de intențiile de călătorie în prima jumătate a anului, la egalitate cu Polonia.

România depășește Statele Baltice și Serbia în preferințele turiștilor, însă rămâne în urma statelor vecine Bulgaria și Ungaria.

ETC estimează că cererea totală de călătorii în Europa va reveni în acest an la un nivel relativ apropiat de cel înregistrat înaintea pandemiei, susținută de turismul intraeuropean și intern.

Potrivit asociației, statele europene vor atrage cu 20% mai puțini turiști străini în 2022 comparativ cu 2019.

Sosirile turiștilor străini au scăzut cu 62% anul trecut, în condițiile în care apariția variantei omicron a coronavirusului a blocat redresarea industriei.

“Zeci de mii de zboruri comerciale din întreaga Europă au fost anulate în perioada Crăciunului, din cauza lipsei de personal. Deși nu la fel de grave ca atunci când pandemia s-a instalat inițial în 2020, pierderile companiilor aeriene s-au ridicat la 18,5 miliarde de euro în 2021, reprezentând o scădere uluitoare de 1,4-1,5 miliarde de pasageri raporat la 2019”, arată ETC.

Sondajul ETC a fost realizat în decembrie și analizează răspunsurile a 6.000 de europeni care au călătorit mai mult de două zile în ultimii trei ani.

Pe termen scurt și mediu, respondenții și-au exprimat dorința de a vedea un echilibru sănătos între măsurile de protecție anti-Covid și posibilitatea de a se bucura în timpul călătoriilor. Măsurile de carantină rămân o preocupare majoră pentru călătoriile în Europa (18%), urmate de creșterea numărului de cazuri de Covid-19 la destinație (15%) și de eventualele modificări ale restricțiilor de călătorie (14%).

Pentru a-și realiza planurile de călătorie de iarnă și de primăvară, europenii se bazează pe rata de vaccinare (14%), pe politicile de anulare flexibile (11%), pe eficiența țărilor de destinație în gestionarea măsurilor privind Covid-19 (10%) și pe ridicarea completă a restricțiilor (9%) ca factori cheie pentru a călători.

Intenția de a rămâne mai mult timp și de a cheltui mai mult în timp ce se află în destinația aleasă este o altă tendință pozitivă în rândul călătorilor, potrivit ETC, care notează că acest lucru se corelează cu o dorință tot mai mare de a călători la începutul verii.

Preferința pentru călătorii de peste 10 nopți a crescut cu 38% față de sondajul anterior, în timp ce ponderea călătorilor care intenționează să cheltuiască mai mult de 2.000 de euro s-a majorat cu 31%, în special în rândul celor care au planuri de călătorie în mai sau iunie 2022.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
intentii calatorie vara 2022
etc
european travel commission
turisti
calatorii
redresare turism
pandemie
omicron
restrictii