CONFIRMARE FOTO Primul hotel din România sub brandul Handwritten Collection

CONFIRMARE FOTO Primul hotel din România sub brandul Handwritten Collection
scris 22 ian 2024

Familia Cobâlaș, proprietara grupului de firme CATTED , cu activitate în imobiliare și HoReCa, urmează să deschidă anul acesta primul hotel din România sub noul brand Handwritten Collection al grupului hotelier francez Accor. Acesta va rezulta din renovarea actualului hotel de 4 stele Tecadra din Pipera.

Noul hotel, de 100 de locuri, Tecadra Bucharest Handwritten Collection, pe strada Iancu Nicolae 67, își va întâmpina primii oaspeți în septembrie 2025, devenind astfel primul hotel din România care face parte din Handwritten Collection, conform anunțului oficial care confirmă acum informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul anului 2023, Profit.ro a anunțat că Accor a lansat brandul Handwritten Collection cu planul să ajungă la peste 250 de astfel de hoteluri până în 2030. Grupul și-a propus atunci ca primul hotel Handwritten din România să fie deschis în 2024, în București.

Andrei Stamatian, numit CEO la EnergBank Moldova: \ CITEȘTE ȘI Andrei Stamatian, numit CEO la EnergBank Moldova: "Prioritatea e digitalizarea băncii. Nu pornim din poziție de top, începem cu îmbunătățirea aplicației de mobilebanking"

Proprietatea existentă de 4 stele trece printr-o transformare completă a fațadei, a compartimentării interne și a designului. Clădirea va avea 50 de camere și suite. O aripă suplimentară va fi adăugată proprietății, ceea ce va aduce 50 de noi unități de apartamente. Capacitatea totală a hotelului va fi de 100 de camere.

Noul brand se concentrează pe nevoile proprietarilor independenți de hotel. Cea mai mare parte a proprietăților care se vor alătura colectiei Handwritten vor fi proiecte de conversie mai degrabă decât construcții noi, care necesită un proces de tranziție și accelerare mai simplu și un model de creștere și dezvoltare mai durabil.

Acesta va fi și parcursul hotelului Tecadra, pe care familia Cobâlaș îl deține lângă școala privată Little London International Academy din Pipera. După o investiție estimată la 1,2 milioane euro, hotelul de 4 stele din Pipera se va transforma într-o unitate Handwritten de 4 stele, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Imobilul, structurat pe două subsoluri, parter, 3 etaje și etajul 4 retras va avea un hol de primire,  compus din lobby & lounge cu chicinetă comună, o sală de fitness și un spațiu de lucru dedicat muncii online și întâlnirilor lucrative.

CONFIRMARE FOTO Primul hotel din România sub brandul Handwritten Collection

Prin proiect se asigură 44 de locuri de parcare, iar excesul de locuri de parcare, în număr de 26, se va închiria către terți.

Proiectarea noului hotel este asigurată de biroul de arhitectură Arhi Grup care a realizat mai multe hoteluri operate de grupul Accor.

La începutul anului 2023, Accor se afla în discuții pentru deschiderea a peste 110 hoteluri Handwritten la nivel global, totalizând peste 11.500 de camere. Acum are funcționale 8 hoteluri cu 799 de camere sub acest brand.

Grupul Accor are 5.500 de hoteluri cu 805.000 de camere și peste 10.000 de restaurante și baruri în peste 110 țări.

Familia Cobâlaș este activă pe piața imobiliară prin proiectul CATTED Family, un ansamblu cu 82 de case și 128 de apartamente, construit în Pipera pe terenuri cumpărate de la familia lui George Becali și care e în curs de extindere cu încă 200 de locuințe.

FOTO O nouă pârtie de schi în România CITEȘTE ȘI FOTO O nouă pârtie de schi în România

Câștigurile obținute de dezvoltator din rezidențial sunt planificate a fi investite în hale de depozitare gândite pentru IMM-uri, sector în care are un parteneriat cu Globalworth.

Familia Cobâlaș mai deține clinica stomatologică Dental Catted Estet, salonul de înfrumusețare Catted Beauty Studio, hotelul Tecadra din Pipera și berăria Bierhaus 67 de lângă acest hotel.

Piața hotelieră din București a crescut în primul semestru din 2023, venitul mediu al hotelurilor consemnând un avans de peste 43% față de aceeași perioadă din 2022. În ciuda provocărilor, sectorul a atins nivelurile pre-pandemice, evoluție determinată de o creștere a tarifului mediu net cu aproape 11% față de semestrul întâi din 2019 și cu 27% față de aceeași perioadă din 2022.

Rata de ocupare s-a majorat, de asemenea, cu aproximativ 13% în semestrul întâi din 2023 față de primele 6 luni din 2022. Creșterea calității hotelurilor, prin renovarea unităților existente, dar și prin deschiderea unora noi, atât de operatori locali, cât și internaționali, a alimentat această tendință.

Bucureștiul s-a plasat pe poziția 5 din 20 de orașe din Europa Centrală și de Est din punct de vedere al interesului principalilor operatori de a investi în perioada următoare în noi facilități hoteliere, într-un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.

viewscnt
Afla mai multe despre
handwritten collection
accor
catted
cobalas