Nouă hoteluri din Eforie Sud și Eforie Nord, precum și alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitație în perioada următoare, în urma deciziei fondului de investiții Transilvania Investments de a-și repoziționa portofoliul pe care îl deține în sectorul ospitalității. Propunerea va fi discutată în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni, din 29 noiembrie.
Transilvania Investments deține în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga țară, sectorul ospitalității acoperind 25% din portofoliul fondului.
Profit.ro a relatat anterior despre hotelurile ce vor fi scoase la vânzare.
”Nouă importante hoteluri din Eforie Sud și Eforie Nord, precum și alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitație în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-și repoziționa portofoliul pe care îl deține în sectorul ospitalității. Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni”, anunță fondul, într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).
În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deținute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiții pe termen lung în acest domeniu și de a maximiza randamentul acestora.
”Alături de echipa de consultanți implicată, fondul de investiții a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate. Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord și Capitol și Măgura din Eforie Sud oferă posibililor investitori acces la investiții în zone strategice de pe litoral, cu creșteri importante ale numărului de turiști în ultimii ani”, precizează fondul de investiții.
Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor și sunt destinate în principal turismului de familie. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2, 3 sau 4 stele.
”Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori. În calitatea noastră de acționari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagră implementarea unor proceduri și termene clare, astfel încât toți cei interesați să aibă acces rapid la informațiile necesare în evaluarea unor decizii de achiziție”, spune Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.
Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitație publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.
”Fondul de investiții s-a implicat activ, în ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este acționar majoritar în a găsi resurse financiare și umane care să sprijine procesul de eficientizare a activității. Primele rezultate la 9 luni publicate de către companiile din turism arată o evoluție pozitivă pentru anul în curs”, mai arată Transilvania Investments.
Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.