Complexul Favorit din Poiana Brașov a fost preluat de omul de afaceri Claudiu Aron, proprietarul complexului hotelier Alpin.
Claudiu Aron este cel care a dezvoltat, în 2003, și hotelul K+K Elisabeta din capitală, vândut în 2005 familiei austriece Koller cu 5 milioane euro, bani folosiți la modernizarea hotelului Alpin din Poiana Brașov, cumpărat în 2004.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Hotelul a fost preluat în 2015 de banca americană Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, iar aceasta, în 2019, cum a anunțat atunci Profit.ro, l-a vândut către InterGlobe cu 11 milioane euro.
Profit.ro a anunțat recent că și InterGlobe vinde acum hotelul.
Acum, investiția pentru achiziția complexului Favorit din Poiana Brașov este calculată de antreprenorul român la 3,5 milioane euro.
„Achiziția și investiția pentru a-l repune pe picioare se ridică la 3,5 milioane de euro”, a declarat Claudiu Aron pentru BizBrașov. „Este o peșteră aici. De mâine mă întâlnesc cu arhitecții și structuriștii să vedem ce e de făcut”.
CITEȘTE ȘI Tour-operatorul ucrainean Join UP! intră pe piața din România, cu zboruri propriiDe mai bine de zece ani, complexul Favorit a fost închis de fostul proprietar Ioan Neculaie, apoi fiind pus garanție pentru accesarea unui credit la Banca Carpatica, devenită între timp Patria Bank. În ultimii ani, complexul a fost scos de mai multe ori la vânzare, prețul scăzând succesiv până la 1,8 – 1,9 milioane de euro, arată sursa citată.
Claudiu Aron își dorește ca până la începutul iernii complexul să redevină funcțional. „Va fi restaurant și loc de evenimente pe timp de iarnă, iar pe timp de vară – toamnă va fi folosit pentru evenimente corporate”, spune acesta. „În cazul în care nu reușim anul acesta, anul viitor va fi sigur funcțional”, mai spune omul de afaceri.
Compania Alpin 2003, ce administrează complexul hotelier Alpin Resort Hotel, controlat de omul de afaceri Claudiu Aron, unul din cei mai mari jucători din turism din stațiunea Poiana Brașov, a încheiat anul trecut cu afaceri de 36 de milioane de lei, față de 23 de milioane de lei anul anterior.
Compania a raportat un profit de 7,4 milioane de lei, față de pierderi de 3,8 milioane de lei anul anterior. În 2019, anul de referință, compania avea un profit de 4,8 milioane de lei.
Potrivit omului de afaceri, anul acesta se observă o creștere a business-ului în sezonul de vară cu 25% față de anul trecut, cu un grad de ocupare de 65%. „Totuși, suntem cu 20% sub nivelul anului 2019”, spune Aron, care speră și că organizarea Massif Festival să ducă la creșterea cererii de cazare în Poiana Brașov.
Claudiu Aron a intrat în afaceri în 1994-1995, atunci când a câștigat o licitație pentru proiectarea și execuția sediului Bursei de Valori în interiorul Băncii Naționale. Aron a mai dezvoltat de atunci și alte sedii de bănci, dar și hoteluri pentru alți investitori. Ulterior a început să construiască hoteluri și pentru el, a pus bazele companiei Alpin Resort în 2003, compania ajungând la o cifră de afaceri comparabilă cu cea a marilor hoteluri din Capitală.