Burcea, Paralela 45: Au reapărut în prim-plan ca destinații Egiptul și Tunisia, iar Dubaiul a devenit deja provincie românească! Sfat pentru turiști: Atenție la vacanțele de 1 euro sau cele de genul ”plătești un bilet, pleacă toată strada”

Burcea, Paralela 45: Au reapărut în prim-plan ca destinații Egiptul și Tunisia, iar Dubaiul a devenit deja provincie românească! Sfat pentru turiști: Atenție la vacanțele de 1 euro sau cele de genul ”plătești un bilet, pleacă toată strada”
scris 1 oct 2019

Turiștii români s-au orientat în acest an spre două destinații de vacanță, Egipt și Tunisia, care reprezintă o concurență serioasă la adresa Turciei, mai ales datorită tarifelor mai mici practicate, a declarat pentru News.ro Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, care spune că este foarte interesant de văzut cum își vor stabili tarifele entru 2020 hotelierii din Turcia, care anul acesta au crescut tarifele. Burcea are și un sfat pentru turiștii români, spunându-le să fie atenți la ofertele care par extrem de avantajoase, precum cele promovate la un preț de un euro sau ”plătești un bilet, pleacă toată strada”, el spunând ți că, mai devreme sau mai târziu, acest tip de oferte duc la falimentul agenției care le promovează.

Sunt aproape 100.000 de turiști români acum în Dubai, cu toate agențiile. Antalya nu mai e produsul acela ieftin, nu mai este turism de lux de masă

Urmărește-ne și pe Google News

O altă destinație foarte căutată, mai ales pentru perioada de toamnă, iarnă, este Dubaiul, despre care omul de afaceri spune că a devenit provincie românească.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Românii pleacă peste tot, dacă au o ofertă bună. Iarna merg în țările calde. Acum se vând foarte bine Egiptul și Tunisia, acum este cea mai bună perioadă de a merge acolo. De asemenea, Dubaiul a devenit provincie românească, avem Muntenia, Moldova, Dobrogea, Banat și Dubai. Sunt aproape 100.000 de turiști români acum acolo, cu toate agențiile. Se pleacă în Dubai de pe multe aeroporturi, tarifele nu mai sunt așa mari”, a declarat pentru News.ro Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45.

Pentru Dubai, un pachet cu plecare din octombrie pornește de la 650 euro de persoană, șapte nopți cazare la hotel de trei stele cu mic dejun și bilete de avion incluse.

Undă verde: Fondul de investiții Abris preia Dentotal. Familie de medici stomatologi cu investiții și în turism CITEȘTE ȘI Undă verde: Fondul de investiții Abris preia Dentotal. Familie de medici stomatologi cu investiții și în turism

El precizează că în Antalya este sezon până la 20 octombrie și că, fiind  încă foarte cald, apar foarte multe oferte pentru turiști.

”Au reapărut în prim-plan două destinații, Egipt și Tunisia, care reprezintă o concurență serioasă la adresa Turciei. Am avut 14 chartere numai pe Egipt din toată țara, săptămânal, iar aici serviciile sunt cam la 80% din ce sunt în Turcia, iar tarifele sunt la 40% față de Antalya, unde trebuie plătite plătite foarte multe taxe. Antalya nu mai e produsul acela ieftin, nu mai este turism de lux de masă, care era până acum 5-7 ani. Și există riscul să treacă bariera prețului și să nu mai fie la fel de cerută și anul viitor”, precizează Burcea.

Se produc modificări, adaugă el, și estimează că anul viitor Egiptul va continua trendul ascendent, în special pentru Hurghada, unde sunt foarte hoteluri, partea gastronomică se dezvoltă, iar oferta culturală este bogată.

”De asemenea, sunt 6-7 avioane și pe Tunisia, care pleacă din țară în general pline. Oferta este pe același tipar: stai la plajă, dar ai ce să vizitezi și la un preț mai mic. Să vedem cum își vor stabili tarifele hotelierii din Turcia pentru 2020. Anul acesta au crescut tarifele, au fost nevoiți să vină cu oferte speciale în week-end, a fost o greșeală de marketing”, a precizat Alin Burcea.

Arabia Saudită deschide ușile pentru turiștii străini cu noi vize și țintește 100 de milioane de turiști până în 2030. Imagini din zonele turistice, proiectate pe Burj Khalifa CITEȘTE ȘI Arabia Saudită deschide ușile pentru turiștii străini cu noi vize și țintește 100 de milioane de turiști până în 2030. Imagini din zonele turistice, proiectate pe Burj Khalifa

Destinațiile exotice au foarte mare succes în rândul românilor

”Am blocat din februarie locuri pe Mauritius, Maldive, Bali, Oman, Seychelles, pentru vacanțe pornind de la sfârșitul lui octombrie până la începutul anului viitor. Acolo sunt 30 de grade acum. Am locuri la un preț bun deja blocate, sunt 10-15 locuri pe fiecare destinație. Următoarele 3-4 săptămâni sunt vândute deja”, a precizat Alin Burcea.

În Mauritius, o vacanță la un hotel de trei stele costă de la circa 1.300 de euro de persoană, având incluse biletele de avion, șapte nopți de cazare cu mic dejun și tranferuri.

Pentru un pachet turistic în Maldive, prețurile pornesc de la 1.500 de euro, la un hotel de patru stele, și pot ajunge la 3.400 de euro, la un hotel de cinci stele cu all inclusive.

De asemenea, un sejur în Bali pornește de la circa 1.300 de euro, pentru nouă nopți cazare la hotel de patru stele, cu mic dejun, bilete de avion incluse, în timp ce unul în Oman are prețuri de la 1.100 de euro de persoană, la un hotel de patru stele cu mic dejun, șapte nopți, și bilete de avion.

În cazul Seychelles, pachetul depășește 1.200 de euro, pentru transport cu avionul și cazare șapte nopți la hotel de trei stele, cu mic dejun.

Paralela 45 estimează încasări mai mari cu 20% în acest an.

Toate ofertele dubioase, mai devreme sau mai târziu, duc la faliment

Atenție la vacanțele de 1 euro sau cele de genul ”plătești un bilet, pleacă toată strada”! Toate ofertele dubioase, mai devreme sau mai târziu, duc la faliment. Avem drept exemplu Paravion sau Amoma. Problema cu aceste agenții este că își pun un comision foarte, foarte mic, pe mai nimic. Ei trebuiau să își scoată măcar costurile. Vând pe pierdere ca să facă volum și apoi găsesc pe unul care cumpără volumul și nu profitul”, a declarat pentru News.ro Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45.

Alin Burcea afirmă că polița de asigurare pentru pachete de vacanță în cazul Paralela 45 a ajuns la trei milioane de euro în 2019, odată cu noile reglementări privind garantarea pachetelor turistice, și este una dintre cele mai mari din piață.

Aeroportul Băneasa intră în linie dreaptă pentru a reîncepe să preia traficul de pe Otopeni CITEȘTE ȘI Aeroportul Băneasa intră în linie dreaptă pentru a reîncepe să preia traficul de pe Otopeni

Thomas Cook, chiar dacă era o agenție mare, nu era tocmai infailibilă

Despre falimentul Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, afirmă că se știa că societatea are probleme de mai bine de un an.

”Ei se bazau foarte mult pe agențiile offline, la stradă, unde chiriile sunt foarte mari. Chiar dacă era o agenție mare, nu era tocmai infailibilă. Au fost mai multe încercări de salvare financiară. Iar guvernul britanic a decis să nu intervină cu bani de la bugetul de stat, mai ales la pierderile vehiculate. Este însă greu de anticipat un astfel de faliment, oriunde în lume, nu poți ști dinainte”, a precizat el.

De altfel, divizia din Germania a grupului britanic de turism și călătorii Thomas Cook a solicitat intrarea în insolvență, pentru a-și separa brandurile și operațiunile de compania mamă, anunțând că discută cu posibili investitori.

”Noi, Paralela 45, nu vindem produse Thomas Cook, nici ale diviziilor sale”, a precizat Burcea.

”Îi fac personal statuie ministrului Turismului”

După ce l-a criticat în repetate rânduri pe ministrul Turismului, Bogdan Trif, pe care îl acuzase că nu sprijină touroperatorii, omul de afaceri Alin Burcea spune că îi va ridica personal o statuie ministrului, dacă va reuși să promoveze și să impună măsuri de sprijnire a agențiilor care fac incoming, care aduc în țară turiști străini.

”Întâi de toate, am reușit să rezolvăm problema spinoasă privind asigurarea agențiilor de turism, măsură destinată siguranței turiștilor. Tot Trif este cel care a reușit să introducă voucherele de vacanță, un proiect lansat de ministrul Mircea Dobre, dar promulgat în mandatul lui Trif. I-am spus și ministrului personal că îi fac o statuie - mică, nu mare -  dacă reușește să sprijine toate agențiile care aduc turiști străini în România și care aduc bani la bugetul de stat în final. Dacă poate, să le dea un bonus de 50 de euro pentru fiecare turist care stă minimum cinci zile în România, ar fi extraordinar de mult. Desigur, mai sunt multe de făcute în incoming. O altă propunere era să sprijine participarea touroperatorilor la târgurile de turism pentru incoming. În sfârșit, vedem că se face ceva pentru divizia asta din turism”, a mai spus Alin Burcea.

El spune că este un mare dezavantaj că agențiile de turism plătesc TVA de 19%, iar hotelierii 5%.

”Sunt 2.500 de agenții în România care trimit turiști în vacanță în afara țării și numai 30-50 care aduc străini aici. E un mare handicap. Ministrul trebuie să găsească măsuri corecte de stimulare astfel încât să existe 1.000 de agenții de turism care aduc străini în România”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
burcea
paralela 45
dubai