Apel către agențiile de turism: Nu mai vindeți turiștilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării!

Apel către agențiile de turism: Nu mai vindeți turiștilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării!
scris 24 mai 2022

Agențiile de turism sunt rugate să nu mai vândă un anumit produs turistic „toxic” pentru rezervația Biosferei Delta Dunării.

Asociația Delta Dunării a lansat un apel către reprezentanții agențiilor de turism din România, în cadrul unei întâlniri organizate la Sulina, scrie Adevarul.   

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

„Vă rugăm să nu mai vindeți turiștilor cel mai toxic produs turistic pentru Rezervația Biosferei: excursie de o zi în Delta Dunării cu plecare din București sau Ploiești. Aceste excursii sunt o crimă pentru mediu, dar și o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 de kilometri în autocar, apoi alți kilometri în barcă, gonind cu barca, în viteză pe canale”, spun cei din Asociația Delta Dunării.

Au fost prezentate și efectele dezastruoase asupra florei și faunei din deltă produse de un turism „în viteză”. De asemenea, spun reprezentanții asociației, sunt șanse mari ca turistul să nu se mai întoarcă niciodată în Rezervație, „pentru că ceea ce vede prin plasticul bărcii îi va lăsa un gust amar.”  

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Asociația Delta Dunării arată că acest patrimoniu UNESCO se vizitează în tihnă, pe îndelete, cu bărci descoperite, cu viteză mică, în caiac, ascultând ciripitul păsărilor, admirând frumusețea canalelor și a florei, faunei care ne înconjoară.  

„Avem o singură Deltă în țara noastră și împreună trebuie să învățăm să protejăm această minune a naturii”, conchid aceștia.

În anul 2021, angajatul unei firme pirat care organizează excursii în Delta Dunării a stârnit revolta localnicilor și a turiștilor după ce a fost fotografiat în timp ce intra cu ambarcațiunea cu motor într-o colonie de pelicani din zona golfului Musura.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
turism