Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a preluat o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni

Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a preluat o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni
scris 19 sep 2018

Grupul Cramele Recaș, producător de vin în județele Timiș și Arad, afacere deținută de familiile Cox (Philip și Elvira), Gheorghe și Lia Iova și Ioan și Maria Georgiu, a preluat firma vinicolă La Barrique de la un grup de investitori italieni, după ce în prima fază, cum a anunțat în primăvară Profit.ro, preluase o participație minoritară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma noii tranzacții, grupul a preluat 75% din acțiunile firmei. Pentru această operațiune, grupul va semna cu ING Bank pentru un împrumut de 1,2 milioane euro, plus încă 2 milioane euro pentru achiziții de echipamente.

Urmărește-ne și pe Google News

Cramele Recaș au deja o înțelegere de creditare în valoare de 36 milioane lei și 1,5 milioane euro, din perioada anterioară.

Tranzacție: Familia lui Culiță Tărâță cumpără 6 baze de la unul dintre cei mai mari proprietari de silozuri din Moldova, cu peste 4 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Familia lui Culiță Tărâță cumpără 6 baze de la unul dintre cei mai mari proprietari de silozuri din Moldova, cu peste 4 milioane euro

În 2016, La Barrique, cu doar 6 angajați, a avut o cifră de afaceri de puțin peste 177.000 lei și o pierdere de peste 420.000 lei, având ca principal obiect de activitate cultivarea strugurilor. Anul trecut, firma și-a redus afacerile la 86.520 lei, dar a trecut pe profit, cu un câștig minim de 12.075 lei.

Firma este pe piață din 2003, fiind condusă până astăzi de un grup de 6 investitori italieni. În urma tranzacției, aceștia mai controlează un pachet de 25% din acțiuni.

De partea cealaltă, Cramele Recaș administrează circa 1.100 de hectare de vie și produc peste 10 milioane de sticle de vin pe an. Jumătate din producție merge la export, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania și SUA.

SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări CITEȘTE ȘI SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări

În toamna anului trecut, când a contractat noi împrumuturi bancare, grupul a anunțat că investițiile planificate pentru 2018 urmăresc în special optimizarea plantației, achiziționarea de echipamente tehnice, precum și extinderea capacității de producție și depozitare.

Compania a investit și anul trecut circa 3 milioane de euro pentru a mări plantația, prin noi achiziții de teren, ca și pentru extinderea halei de depozitare, o nouă linie de îmbuteliere și reînnoirea parcului auto.

În 2017, Cramele Recaș, cu peste 110 angajați, au avut afaceri de 148,4 milioane lei (de la 120,1 milioane lei în 2016) și un profit net de 34,9 milioane lei (29,1 milioane lei în anul precedent).

viewscnt
Afla mai multe despre
cramele racas
vin