Transgaz a semnat un contract de aproape 290 milioane lei pentru prima fază din proiectul BRUA

Transgaz a semnat un contract de aproape 290 milioane lei pentru prima fază din proiectul BRUA
scris 26 mar 2018

Transportatorul național de gaze Transgaz, prin directorul general Ion Sterian, a semnat contractul pentru execuția celor trei stații de comprimare gaze de câte 10 MW prevăzute în prima fază a proiectului BRUA, contract estimat la 288,74 milioane lei, fără TVA, a anunțat luni Ministerul Economiei. Totodată, ministerul a anunțat că, în data de 14 aprilie, conform calendarului, va fi semnat semnat ordinul de începe a lucrărilor.

Miercuri, Transgaz a anunțat că a obținut dreptul de începere a lucrărilor la prima fază a proiectului BRUA, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Contractul de execuție a celor 3 stații de comprimare gaze a fost câștigat de un consorțiu de firme românești condus de INSPET SA Ploiești. Valoarea contractului este 288,742 milioane lei, la care se adaugă TVA, potrivit prevederilor legale în vigoare, fără cheltuieli diverse și neprevăzute (...)”, se arată în comunicat.

Mulberry Development, companie deținută de Ovidiu Șandor, începe lucrările la a doua clădire de birouri din ISHO Offices CITEȘTE ȘI Mulberry Development, companie deținută de Ovidiu Șandor, începe lucrările la a doua clădire de birouri din ISHO Offices

Din suma totală, 96,27 milioane lei vor fi plătiți pentru lucrările de execuție la stația de comprimare gaze Podișor, 96,45 milioane lei pentru stația de comprimare gaze Bibești, iar 94,69 milioane lei lei pentru stația de comprimare gaze Jupa. Totodată, 1,33 milioane lei vor fi plătiți pentru serviciile de mentenanță ale celor trei stații de comprimare.

“Transgaz este angrenat în acest moment în mai multe proiecte de gazoducte care vor tranforma compania într-o multinațională românească la nivel regional. De departe cel mai impotrant proiect strategic este BRUA, unde ordinul de începe a lucrărilor pentru stațiile de comprimare gaze a fi semnat pe 14 aprilie. Îl felicit pe domnul Sterian pentru modul în care echipa Transgaz a gestionat acest proiect până acum”, a declarat ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, în cadrul comunicatului.

Sterian a subliniat importanța strategică a începerii lucrărilor la prima fază a proiectului.

“Realizarea infrastructurii BRUA Faza 1 va ridica nivelul de securitate energetică a României și va deschide noi oportunități pentru implicarea furnizorilor de echipamente și servicii energetice. BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de muncă pentru lucrările de execuție și pentru exploatare pe teritoriul României. Investiția în cele 3 stații de comprimare gaze este o dovadă în plus a capacității acestei companii-fanion de a realiza proiecte strategice ambițioase”, a declarat Ion Sterian.

Proiectul BRUA, faza unu, presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte de transport de gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podișor până la Recaș, pe direcția Podișor-Corbu-Hurezani-Hațeg-Recaș. Aceasta constă în construcția conductei transport gaze naturale Podișor-Recaș în lungime de 479 km, cu diametru de 32” (Dn 800) și presiunea de proiectare de 63 bar.

În plus, vor fi construite cele trei stații de comprimare, fiecare stație fiind echipată cu câte două agregate de comprimare (unul în funcțiune și unul de rezervă) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecțional de gaze.

”Proiectul BRUA Faza 1 nu este în legătură gazele din Marea Neagră, ci este în legătură cu terminalele LNG din nordul Greciei și cu gazele din coridorul sudic din zona Mării Caspice”, se arată în comunicat.

Cu o lungime totală de 1318 km, BRUA este un proiect de interconectare a conductelor de gaze naturale din România, Bulgaria, Ungaria și Austria și va asigura o integrare a piețelor europene de gaze și o diversificare a rutelor și surselor de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
brua