Vinul zilei: un spumant argentinian, obținut prin metoda tradițională, cu arome de lămâie, mere și o notă distinctă de drojdie. Dezvăluie o aciditate marcantă și un final comparabil cu o Cava spaniolă

Vinul zilei: un spumant argentinian, obținut prin metoda tradițională, cu arome de lămâie, mere și o notă distinctă de drojdie. Dezvăluie o aciditate marcantă și un final comparabil cu o Cava spaniolă
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 aug 2024

Recomandarea noastră de astăzi, San Felipe Extra Brut de la Rutini Wines, este obținut din Chardonnay și Pinot Noir. Un vin spumant elegant și spectaculos, San Felipe Extra Brut este perfect pentru orice ocazie.

Crama Rutini Wines, situată în Mendoza, Argentina, este renumită pentru producția de vinuri de excepție, având o tradiție ce datează din 1885. Rutini Wines este apreciată pentru vinurile sale premium, inclusiv cele din soiuri de Malbec, Cabernet Sauvignon și Chardonnay, care reflectă caracteristicile unice ale terroir-ului din regiunea Mendoza.

În anii '90, crama a fost complet renovată, fără a-și pierde arhitectura tipică secolului al XIX-lea. În prezent, Bodega La Rural este unul dintre cei mai importanți producători de vinuri argentiniene.

San Felipe Extra Brut, vinul zilei, dezvăluie arome de mere coapte, nuci și citrice. Perlajul fin și gustul proaspăt fac din acest vin o alegere excelentă pentru momentele festive. Degustați vinul la 10-12 grade Celsius, alături de aperitive, stridii, produse de patiserie cu cremă sau crumble de pere.

Sorin Stelian: „Dacă nu ați încercat niciodată un spumant făcut în Mendoza, Argentina, azi aveți o ocazie bună. Trecând cu ușor amuzament peste faptul că mai multe dintre primele rezultate de căutare vin de pe site-uri din... Kenya, mi s-a părut un spumant destul de competent, realizat prin metoda tradițională, cu o ușoară rusticitate care probabil va împărți publicul în tabere. Nasul combină arome fructate proaspete și intense (lămâie, măr Granny Smith, un pic de piersică) cu o notă amintind mai mult de drojdie decât de pâine tocmai scoasă din cuptor, dar și cu ceva ierburi aromatice și măr bătut. Apoi, gustativ pornește cu bule pline de viață, dense, cu persistență medie, în preludiul unui corp plăcut, cu aciditate ridicată, care cred că ascunde foarte bine un rest de zahăr mai prietenos - nu e nici pe departe un "extra brut" european. Finalul mediu (și nu doar el) îmi amintește aromatic de o Cava spaniolă, însă cu o lovitură acidă mai amplă, ceea ce pentru mine nu poate fi decât un motiv în plus s-o recomand.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin