Vinul zilei: un Pouilly Fumé bine construit, precis și elegant, care trasează note de lime, agrișe, mere, grapefruit, ardei verde și tente vegetale. De savurat alături de pește, fructe de mare sau brânzeturi

Vinul zilei: un Pouilly Fumé bine construit, precis și elegant, care trasează note de lime, agrișe, mere, grapefruit, ardei verde și tente vegetale. De savurat alături de pește, fructe de mare sau brânzeturi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 aug 2024

Pouilly Fumé Argile A S 2022 este un vin obținut din struguri Sauvignon Blanc din regiunea Valea Loarei, un Pouilly-Fumé cu caracteristici distincte, asociate terroir-ului local.

Bouchie-Chatellier este o cramă de pe Valea Loarei cu o tradiție viticolă de peste un secol, fondată prin unirea a două familii viticole, Poirier și Bouchie, la începutul secolului trecut. Domeniul, acum la a patra generație, se întinde pe 22 de hectare și este situat pe un deal cu o priveliște panoramică, la o altitudine de 265 m. Solul bogat în argilă silicioasă și climatul temperat, influențat de proximitatea râului, permit cultivarea tradițională a viței de vie, inclusiv a soiului Blanc Fumé (Sauvignon), pe vițe care au până la 65 de ani vechime.

Pouilly Fumé Argile A S 2022 se distinge prin prospețime, fructuozitate și eleganță. Cu o culoare galben pai și reflexe verzui, acesta încântă simțurile cu arome de flori albe, citrice și note vegetale, care se regăsesc și pe palat, amplificând senzația de prospețime. Este ideal să fie savurat la o temperatură de 8-10 grade Celsius, fiind perfect alături de preparate din pește, fructe de mare sau brânzeturi.

Valentin Ceafalău: Un Pouilly Fumé bine construit, care bifează toate caracteristicile ce au făcut celebră această zonă: precizie, mineralitate, eleganță. Aromatic, se prezintă în senzații bine trasate de lămâie verde, de agrișe, de grapefruit, de ardei verde și mere verzi, cu impresii secundare de piatră încinsă și piper alb. Cu toate că are o aciditate ridicată și o mineralitate crocantă, are corpolență și o oarecare greutate. Gustativ, demarează citric, crocant și răcoritor, cu note citrice-fructate, de coajă de lămâie, lămâie verde și piersică albă, senzații înlocuite în postgustul vibrant, de o bună mineralitate.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin