Vinul zilei: un cupaj alb de Muscat Ottonel și Fetească Regală, cu arome de flori albe, fân, piersici albe, mere și citrice

Vinul zilei: un cupaj alb de Muscat Ottonel și Fetească Regală, cu arome de flori albe, fân, piersici albe, mere și citrice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 aug 2024

Jelna Amprenta Transilvaniei Mo/Fr 2023 este un cupaj care reunește aromele Muscatului cu cele ale Feteștii Regale. Structura și corpul sunt dominate de Feteasca Regală, pe când postgustul lung și proaspăt este al Muscatului.

Crama Jelna este o cramă artizanală, de familie, într-o regiune cu o lungă și importantă tradiție în domeniul viticol. Astfel, primele însemnări ale podgoriilor de viță-de-vie pe dealurile Jelnei sunt trecute chiar în prima cartare a Transilvaniei, în harta iosefină realizată de Imperiul Austro-Ungar în 1766.

Crama Jelna este condusă de o familie tânără de antreprenori din Bistrița-Năsăud, iar pe cele 26 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate soiurile de struguri Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon, Novac și Negru de Drăgășani.

Jelna Amprenta Transilvaniei Mo/Fr 2023 are o frumoasă culoare galben-verzuie și note olfactive de pere, citrice și flori de portocal. Pe palat, dezvăluie o structură elegantă, catifelată. Degustați acest vin la o temperatură de 8-10 grade Celsius, alături de aperitive, pizza Quattro Formaggi sau preparate din pește.

George Mitea: „Iată un mix destul de logic și popular, încercat și de alții, între Muscat Ottonel și Fetească Regală, în care MO vine cu aroma ușor de recunoscut, iar FR cu aciditatea caracteristică. Totuși, acest exemplar de la Crama Jelna din Bistrița-Năsăud înșală așteptările, oferind altceva decât un demisec aromatic cu puțină aciditate cât să poată curge toată noaptea, la o nuntă. Vinul de azi este mult mai serios de atât, fără însă a-i lipsi deloc simțul umorului. Aromatica amintind de flori albe, fân, piersici albe, mere, citrice, se continuă cu un atac viguros, sec, corp robust cu remanență dulce-acrișoară, însă bine moderată, lăsând o impresie foarte plăcută și răcoritoare. E un vin cu care sper să mă întâlnesc des în această vară.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin