Plafonarea prețurilor la alimente în România ar fi cea mai mare greșeală pe care poate să o facă cineva, deoarece în acest caz, în 2-3 luni, întreaga industrie alimentară poate intra în faliment, susține președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, la Ora de Profit.ro.
Emisiunea Ora de Profit.ro este transmisă în fiecare duminică, de la ora 10, la Prima TV.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Plafonarea prețurilor la alimente este cea mai mare greșeală pe care poate să o facă cineva. Dacă plafonăm prețurile la alimente la un anumit moment al anului trecut, de atunci până astăzi prețul la materie primă a crescut foarte mult și atunci, în 2-3 luni, întreaga industrie alimentară din România poate intra în faliment", susține președintele Federației.
"Parcă cineva vrea să distrugă tot în continuare!", exclamă acesta, explicând și motivul pentru care sesizează "o debandadă".
El are și un anunț - Vor fi creșteri de prețuri destul de mari în continuare! - VEZI VIDEO
La începutul lunii, PSD a propus în coaliție plafonarea prețurilor la opt alimente de bază, printre care s-ar număra făina, uleiul, zahărul, laptele, ouăle și două sortimente de carne, cu o plafonare care să dureze maximum șase luni.
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat tunci că exclude apariția unei crize alimentare în România și că nu ne vom întoarce la raționalizarea alimentelor, așa cum era înainte de 1989, precizând totodată că nu poate fi vorba de o criză alimentară sau de o raționalizare a alimentelor.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro - Tudor Manea, CEO eMAG: 100 cutii de măști vândute pe secundă. Posibilă scumpire cu 10-20% la anumite produse. Discuții din interior: Vreți să continuați să lucrați de acasă? Vă e dor de colegi?Discuția a pornit după ce, în ianuarie, în Ungaria, guvernul condus de Viktor Orbán a anunțat că va reglementa prețurile în cazul a șase produse de bază: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă cu 2,8% grăsime.
În urma plafonării, unele mari lanțuri de magazine au început să raționalizeze mâncarea.