Grupul francez LVMH, proprietarul brandul Louis Vuitton, a depus o oferă de preluarea a creatorul de bijuterii de lux american Tiffany & Co, potrivit unor surse citate de Bloomberg și Reuters. Oferta vine într-un moment în care Tiffany se luptă cu efectele războiului comercial SUA-China.
Aceasta ar putea fi cea mai mare tranzacție făcută vreodată de LVMH, depășind suma plătită pentru cumpărarea Christian Dior în 2017.
LVMH, care caută de mai mulți ani să se extindă în SUA, a trimis o ofertă preliminară, neangajantă, potrivit surselor, care nu au dezvăluit suma propusă. Conform acelorași surse, Tiffanya angajat consultanți pentru evaluarea ofertei și nu a venit cu un răspuns pentru LVMH.
Tiffany, creator și retailer de bijuterii și alte accesorii de lux, are o capitalizare de piață de 11,9 miliarde de dolari.
În perioada recentă, Tiffany a venit cu schimbări în oferta de produse, adăugând bijuterii mai puțin costisitoare, cu copul de a atrage "milenialii" care preferă mărcile cu preț mai mic, cum ar fi Pandora.
Pentru LVMH, cumpărarea Tiffany ar fi un nou pas în direcția difersificării, în contextul în care grupul, care a beneficiat de cererea mare pentru bunuri de lux în China, se confruntă cu riscuri , inclusiv războiul comercial și protestele din Hong Kong. Totuși, cele mai recent rezultate au depășit așteptărille.
Grupul Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), controlat de Bernard Arnault, deține 15 case de modă, inclusiv Fendi, Christian Dior, Celine, Givenchy, Donna Karan și Kenzo. Pe lângă divizia de Fashion&Leather Goods, LVMH mai are cinci divizii: Wines&Spirits, Parfumes&Cosmetics, Watches&Jewelry, Selective retailing (ex. Sephora) și Alte Activități (Media, artă, turism).