Proprietarul Lanvin și Sergio Rossi scade, cumpărăturile de lux încetinesc. Mizează pe o revizuire creativă

Proprietarul Lanvin și Sergio Rossi scade, cumpărăturile de lux încetinesc. Mizează pe o revizuire creativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Proprietarul Lanvin și Sergio Rossi se așteaptă ca anul să rămână dificil, dar mizează pe o revizuire creativă pentru a relansa creșterea vânzărilor companiei, relatează BoF.

Veniturile Lanvin Group au scăzut cu 20% față de anul precedent, ajungând la 171 milioane de euro (191 milioane de dolari) în prima jumătate a anului 2024. Compania, la fel ca multe alte branduri  din sectorul de lux, și-a atribuit încetinirea cererii din China și Europa și a vânzărilor sub așteptări cu partenerii de retail, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Castelul Teleki va fi restaurat CITEȘTE ȘI FOTO Castelul Teleki va fi restaurat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Grupul – care deține marca sa emblematică Lanvin, împreună cu producătorul de pantofi Sergio Rossi, St. John, brand de tricot și marca de lenjerie intimă Wolford – a generat, de asemenea, o pierdere de 42 de milioane de euro în cursul perioadei, ca urmare a scăderii vânzărilor.

Veniturile Lanvin au scăzut cu 15%, la 48 de milioane de euro, iar veniturile Sergio Rossi au scăzut cu 38%, la 20 de milioane de euro. Se așteaptă ca încetinirea să continue în acest an.

IKEA lansează o platformă pentru vânzări de produse second-hand între clienți. Cum vei putea primi vouchere sau chiar direct bani CITEȘTE ȘI IKEA lansează o platformă pentru vânzări de produse second-hand între clienți. Cum vei putea primi vouchere sau chiar direct bani

Dar Lavin Group este în mijlocul unui plan de redresare, începând cu o revizuire creativă. Compania l-a angajat pe designerul Peter Copping, care a lucrat la Balenciaga, ca director artistic la Lanvin începând din septembrie, precum și pe Paul Andrew, fost director de creație la Ferragamo, ca director de creație la Sergio Rossi. De asemenea, compania a sporit marketingul de marcă pentru a stârni entuziasmul pentru portofoliul său și pentru a stimula vânzările în lunile următoare.

Grupul a observat deja unele îmbunătățiri în afaceri. Acesta a declarat că mai multe dintre mărcile sale, inclusiv Lanvin și St. John, au generat mai multe vânzări în prima jumătate a anului. Acțiunile companiei au crescut cu aproape 13 procente în urma publicării rezultatelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
lanvin
lux
vanzare