Nestlé, acuzată în Franța că ar fi vândut 15 ani apă minerală care nu respectă standardele. Mesajul companiei

Nestlé, acuzată în Franța că ar fi vândut 15 ani apă minerală care nu respectă standardele. Mesajul companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2024

Un audit al Comisiei Europene a certificat deficiențe grave în controalele asupra apelor îmbuteliate din Franța. În  vizor este firma Nestlé, alături chiar de autoritățile franceze. Prima, prin Nestlé Waters, a fost acuzată în urma unor investigații media că ar fi vândut mulți ani apă care nu respecta standardele de calitate, iar autoritățile din Franța sunt acuzate că au tolerat aceste practici.

Conform autorilor investigațiilor, ar fi vorba de un profit de peste 3 miliarde de euro într-un decurs de 15 ani, în discuție fiind implicate mărci scumpe de apă precum cunoscutele Vittel sau Perrier. Auditul Comisiei Europene vine în urma acuzațiilor din presă, executivul european autosesizându-se în ianuarie și cerând explicații autorităților de la Paris, arată G4Food.

Urmărește-ne și pe Google News
Agrana, cel mai mare producător de zahăr din România, controlat de austrieci, clarifică: Oprim linia de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări care cauzează efecte cu impact economic CITEȘTE ȘI Agrana, cel mai mare producător de zahăr din România, controlat de austrieci, clarifică: Oprim linia de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări care cauzează efecte cu impact economic
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Conform brusselstimes.com, concluzia auditului CE spune, în esență, că, deși Franța are un sistem de control adecvat pentru apele minerale și de izvor, acesta nu garantează în mod eficient că apele minerale naturale ajunse pe piață respectă cerințele legale.  În plus, auditul critică lipsa inspecțiilor țintite în punctele cu risc ridicat și o frecvență a controalelor neadecvată. De asemenea, raportul mai semnalează și o „colaborare inadecvată” între și în cadrul autorităților competente din Franța.

Mai precis, auditorii au constatat că autoritățile franceze erau conștiente că apa tratată era comercializată și etichetată ca apă minerală naturală, deși nu ar fi îndeplinit cerințele UE. Au fost inițiate proceduri legale împotriva unor operatori, dar nu a fost ordonată retragerea produselor etichetate incorect, se spune în raport.

Tranzacție: The New Originals Company, parte a holdingului de investiții Raiffeisen, cumpără afacerea cu produse din soia a Dr. Oetker România. Planul companiei CITEȘTE ȘI Tranzacție: The New Originals Company, parte a holdingului de investiții Raiffeisen, cumpără afacerea cu produse din soia a Dr. Oetker România. Planul companiei

La acest moment, deși practicile de care este acuzată Nestlé par să fie de mulți ani, împotriva ei există doar o anchetă preliminară a procuraturii din Epinal.

Răspunzând raportului și recomandărilor din el, oficialii francezi au declarat că vor fi intensificate controalele pentru a asigura conformitatea cu normele UE. Ei au adăugat că neregularitățile nu erau o practică foarte răspândită și că firmele în discuție au puncte de exploatare a apelor minerale și în alte țări UE.

Vânzările de aparate de aer condiționat au explodat. Durata de așteptare pentru montaj a urcat, serviciul s-a scumpit CITEȘTE ȘI Vânzările de aparate de aer condiționat au explodat. Durata de așteptare pentru montaj a urcat, serviciul s-a scumpit

Nestle Waters France a declarat, în urma publicării raportului de audi,t că toate apele îmbuteliate se vor supune legislației franceze.

„Deși siguranța alimentară este obiectivul nostru principal, practicile din unele dintre locurile noastre de producție a apei ar putea să nu fie în conformitate cu cadrul de reglementare aplicabil. Regretăm această situație și, ca parte a revizuirii activității noastre, ne angajăm să luăm măsuri, sub supravegherea autorităților competente, pentru a ne asigura că operațiunile noastre de îmbuteliere a apei respectă cadrul de reglementare. Avem motive să credem că aceste practici au fost în vigoare de mult timp. Investigăm o revizuire internă pentru a înțelege cum s-a putut întâmpla acest lucru și pentru a ne asigura că nu se va repeta în viitor”, a comentat compania franceză, conform foodsafetynews.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
apa minerala
franta